Ελλάδα

Κυριακές – Ανοιχτά καταστήματα: Κάθετα αντίθετη η ΓΣΕΕ

Κατηγορηματικά αντίθετη είναι η ΓΣΕΕ με την απόφαση της κυβέρνησης για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές κάνοντας λόγο για χαριστική βολή στους εργαζόμενου στο εμπόριο και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι το άνοιγμα των καταστημάτων 32 Κυριακές το χρόνο επί της ουσίας καταργεί την αργία της Κυριακής.

Η ΓΣΕΕ σε ανακοίνωση της τονίζει ότι η συγκεκριμένη απόφαση, εξυπηρετεί αποκλειστικά τις πολυεθνικές και τα πολυκαταστήματα και θεωρεί βέβαιο ότι θα επιφέρει περισσότερα λουκέτα, μεγαλύτερη ανεργία και μισθούς πείνας στις μεγάλες επιχειρήσεις και τις πολυεθνικές.

«Τα αποτελέσματα εξάλλου του Κυριακάτικου ανοίγματος των καταστημάτων είναι πλέον μετρήσιμα και μη αμφισβητήσιμα. Πολλοί εργαζόμενοι στο εμπόριο, οι οποίοι εργάστηκαν Κυριακές, παραμένουν απλήρωτοι, ενώ δεν αυξήθηκε η καταναλωτική δαπάνη, με δεδομένο το γεγονός ότι η ελληνική οικογένεια δεν έχει έλλειψη χρόνου για αγορές αλλά έλλειψη χρημάτων».

Τέλος, η ΓΣΕΕ όπως αναφέρει, θα βρίσκεται στο πλευρό της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), η οποία προχωρά σε 24ωρη Πανελλαδική Απεργία στο εμπόριο την ερχόμενη Κυριακή 7 Μαΐου και στην οποία μετέχουν, με αντίστοιχες αποφάσεις για κλειστά καταστήματα ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο με την 16χρονη λίγο πριν καταρρεύσει έξω από το κλαμπ στο Γκάζι - Ήταν με φίλες της σε ψιλικατζίδικο
Οι αστυνομικές αρχές που δεν ενημερώθηκαν από το νοσοκομείο για το περιστατικό έχασαν πολύτιμο χρόνο, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες και τα αίτια που οδήγησαν στο θάνατο την ανήλικη
Γκάζι: Βίντεο ντοκουμέντο με την 16χρονη πριν καταρρεύσει έξω από το κλαμπ – Ήταν με φίλες της σε ψιλικατζίδικο
9
Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: «Όλα είναι ψέματα, είμαι καθαρός και θα κινηθώ νομικά» λέει ο «Φραπές» για Jaguar και 2,5 εκατ. ευρώ
«Με είδε κανείς στο Ηράκλειο να κυκλοφορώ με Jaguar; Ένα αγροτικό έχω, φορτωμένο μέρα και νύχτα ζωοτροφές» - «Αν νομίζουν όλοι ότι θα ξεπλυθούν πάνω μου, θα γελάσουμε καλά. Θα πέσουν πολλοί. Εγώ δε θα πέσω γιατί είμαι καθαρός»
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
20