Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Κυριακή ανοιχτά καταστήματα: Αλλαγές στο νόμο για να… κλείσουν τρύπες

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

– Αλαλούμ ακόμη και με τις περιοχές που περιλαμβάνονται στον νόμο
– Η περίεργη πρόβλεψη για τις Κυριακές του Αυγούστου
– Οργή των μικρομεσαίων για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές
– Μένουν εκτός μεγάλα εμπορικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Με έναν νόμο η κυβέρνηση πέτυχε να δυσαρεστήσει σχεδόν τους πάντες. Οι μεν μικρομεσαίοι βλέπουν ότι ευνοούνται μεγάλες αλυσίδες και εμπορικά κέντρα, οι δε “μεγάλοι” βλέπουν πως μένουν εκτός ολόκληρα “πάρκα” τα οποία έχουν αναπτυχθεί εκτός περιοχών που προβλέπει ο νόμος για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Πριν καλά καλά μπει σε εφαρμογή ο νόμος πολλοί είναι εκείνοι που ετοιμάζονται για προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο νόμος προβλέπει ότι θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα όλες τις Κυριακές (πλην της δεύτερης του Αυγούστου) από τον Μάιο ως τον Οκτώβριο σε περιοχές του Δήμου Αθηναίων και του Δήμου Πειραιά, στα πέριξ του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος στις περιοχές του Νοτίου Τομέα (Αγίου Δημητρίου, Γλυφάδας, Αλίμου, Ελληνικού – Αργυρούπολης, Καλλιθέας, Μοσχάτου-Ταύρου, Νέας Σμύρνης) αλλά και στο ιστορικό κέντρο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Η διατύπωση είναι μάλλον … φλου και κάπως έτσι αναμένεται να γίνουν οι απαραίτητες διευκρινίσεις με σχετική απόφαση του υπουργού Οικονομίας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως με βάση όλα τα παραπάνω είναι δεδομένο ότι μένουν εκτός περιοχές όπως το Μαρούσι, η Κηφισιά, αλλά και η λεωφόρος Κηφισού όπου έχουν αναπτυχθεί πολλά μεγάλα εμπορικά κέντρα. Ήδη οι αντιδράσεις είναι μεγάλες καθώς αποκλείονται πολλοί από τους “μεγάλους”.

Την ίδια ώρα στην διατύπωση του νόμου υπάρχει ένα “κενό” σε ό,τι αφορά στις Κυριακές του Αυγούστου. Βάσει του νόμου τα καταστήματα θα είναι κλειστά τη δεύτερη Κυριακή του Αυγούστου. Εάν η δεύτερη Κυριακή είναι όμως αργία τότε θα παραμένουν κλειστά την πρώτη Κυριακή. Η διατύπωση του νόμου αφήνει χώρο για ερμηνεία πως μπορεί να είναι κλειστά τα καταστήματα την πρώτη Κυριακή, αλλά ανοιχτά στην αργία του Δεκαπενταύγουστου…

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε