Ελλάδα

ΚΥΣΕΑ: Ποιος είναι ο νέος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής είναι με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε νωρίτερα σήμερα Πέμπτη (27.1.2022), ο μέχρι σήμερα Επιτελάρχης του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Αλέξιος Ράπανος, αξιωματικός με μακρά εμπειρία σε επιτελικές, κυρίως, θέσεις και γνώστης των διοικητικών και του προσωπικού του Σώματος.

Ο νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής, αναλαμβάνει καθήκοντα μετά την αυτεπάγγελτη αποστρατεία του αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, σύμφωνα με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ. Ο κ. Ράπανος γεννήθηκε στο Πανόραμα Κορινθίας το 1965, είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1991 και το έτος 1998 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού. Υπηρέτησε σε επιχειρησιακές και επιτελικές θέσεις ευθύνης ενώ το 2020 προήχθη στο βαθμό του Αντιστράτηγου και ανέλαβε χρέη Επιτελάρχη Πυροσβεστικού Σώματος.

Προήχθη σε όλους τους βαθμούς αξιωματικού κατ’ επιλογή, έλαβε ηθικές αμοιβές, ενώ τιμήθηκε με πολλά μετάλλια, παράσημα και δια μνημονεύσεις, μεταξύ άλλων του ανώτερου Ταξιάρχη της Τιμής, του ανώτερου Ταξιάρχη του Φοίνικα, Πυροσβεστικής Αξίας Α΄ Τάξης, του Αστέρα Αξίας και Τιμής και της Αξίας και Τιμής Α΄ Τάξης.

Στον αποστρατευθέντα αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Π.Σ. Στέφανο Κολοκούρη, απονεμήθηκε ο βαθμός του Στρατηγού εν αποστρατεία και ο τίτλος του Επίτιμου Αρχηγού του Π.Σ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Βρεταννικός αποκαλύπτει τα μυστικά του στη Τζιά – Τα σπάνια ευρήματα που βρέθηκαν στα σπλάχνα του
Μια ερευνητική αποστολή, εγκεκριμένη από το ελληνικό Υπουργείο Πολιτισμού, επέτρεψε για πρώτη φορά την ανέλκυση ευρημάτων από τον Βρεταννικό, το πλωτό νοσοκομείο που βυθίστηκε το 1916 στο Αιγαίο
Η υποβρύχια αποστολή στο ναυάγιο του Βρετανικού
«Οργή, μίσος, θυμός» – Η Πόπη κατηγορεί ευθέως την Ειρήνη Μουρτζούκου για τον θάνατο του παιδιού της
Συγκλονιστικά λόγια από τη μητέρα του μικρού Παναγιωτάκη, η οποία ξεσπά δημόσια εναντίον της Ειρήνης Μουρτζούκου και δηλώνει αποφασισμένη να φτάσει την υπόθεση μέχρι τέλους
Η Ειρήνη Μουρτζούκου