Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Λαϊκό Νοσοκομείο: Ο φετινός Νοέμβρης θυμίζει τον περσινό – 4 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Λαϊκό Νοσοκομείο: Ο φετινός Νοέμβρης θυμίζει τον περσινό – 4 ασθενείς διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Συγκλονίζει η είδηση ότι ένας ασθενής με σοβαρές επιπλοκές από τον κορονοϊό άφησε την τελευταία του πνοή διασωληνωμένος σε κρεβάτι εκτός ΜΕΘ στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας, χωρίς να προλάβει να μπει στην εντατική. Την είδηση επιβεβαίωσε στο newsit.gr και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του νοσοκομείου «Λαϊκό», Τάσος Αντωνόπουλος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είχαμε τέσσερις διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, ο ένας μας έφυγε. Έχουμε πια τρεις και φοβόμαστε».

Ο ίδιος επισημαίνει πως: «Ο φετινός Νοέμβρης θυμίζει κατά πολύ τον περσινό. Οι εφημερίες είναι πολύ δύσκολες» μιλώντας για τα κρούσματα κορονοϊού που εισρέουν κατά τη διάρκεια εφημερίας στο Λαϊκό Νοσοκομείο.

Σημείωσε πως το Λαϊκό νοσοκομείο δεν είναι νοσοκομείο covid και έτσι από πέρσι έχει υποστελεχωθεί. Αποκάλυψε πως αυτή τη στιγμή λείπουν 100 άτομα από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό, καθώς σχεδόν 60 άτομα βρίσκονται σε αναστολή εργασίας, ενώ 40 βγήκαν σε σύνταξη. Υπενθυμίζεται πως όσοι υγειονομικοί δεν εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού τίθενται σε αναστολή.

Ο κ. Αντωνόπουλος εξέφρασε την ανησυχία για τη σχεδόν «γεωμετρική αύξηση» των κρουσμάτων: «Παρά το γεγονός ότι τώρα τα κρούσματα είναι ελεγχόμενα, η αύξηση στα επιβεβαιωμένα κρούσματα που έρχονται καθημερινά στο νοσοκομείο μας είναι σημαντική. Μέσα σε τέσσερις ημέρες από 30 που ήταν εκτοξεύθηκαν στα 50. Φοβόμαστε ότι έρχεται γεωμετρική αύξηση» κατέληξε. 

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις