Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Λάκης Παπαστάθης: «Αποχαιρέτησαν» τον βραβευμένο σκηνοθέτη συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι στο νεκροταφείο Βύρωνα

Λάκης Παπαστάθης: «Αποχαιρέτησαν» τον βραβευμένο σκηνοθέτη συγγενείς, συνάδελφοι και φίλοι στο νεκροταφείο Βύρωνα

Τον γνωστό σκηνοθέτη, παραγωγό και συγγραφέα, Λάκη Παπαστάθη «αποχαιρέτησαν» σήμερα (10.3.2023) στο νεκροταφείο του Βύρωνα, η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι, συνάδελφοι και απλός κόσμος.

Ο βραβευμένος σκηνοθέτης, παραγωγός και συγγραφέας, Λάκης Παπαστάθης έφυγε από τη ζωή την Τετάρτη (8.3.2023) σε ηλικία 79 ετών μετά από μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία του Λάκη Παπαστάθη έγινε σήμερα από το νεκροταφείο του Βύρωνα και πέρα από συγγενείς και φίλους το παρών έδωσαν στην κηδεία και πολλοί σκηνοθέτες και ηθοποιοί.

Ανάμεσά τους στους επώνυμους που συνόδευσαν τον σπουδαίο σκηνοθέτη, συγγραφέα και παραγωγό, στην τελευταία κατοικία του σήμερα στην κηδεία του ήταν ο Διονύσης Σαββόπουλος, η Λίνα Νικολακοπούλου, ο Άγγελος Αντωνόπουλος, ο Σταμάτης Φασουλής, ο Κώστας Αρζόγλου, ο Δημήτρης Καταλειφός, ο Παντελής Βούλγαρης, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, η Σία Αναγνωστοπούλου, η Ελένη Ζιώγα, ο Αίας Μανθόπουλος, η Σοφία Ζαχαράκη κ.ά.

Ο Λάκης Παπαστάθης θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες της γενιάς του και παράλληλα ένας από τους θεμελιωτές του πολιτιστικού ντοκιμαντέρ στην ελληνική τηλεόραση, κυρίως μέσω της εκπομπής «Παρασκήνιο», την οποία δημιούργησε μαζί με τον σκηνοθέτη Τάκη Χατζόπουλο το 1976.

Υπήρξε ένας από τους κύριους εκπροσώπους του Νέου Ελληνικού Κινηματογράφου, αλλά και ένας πολύπλευρα δημιουργικός άνθρωπος, ο οποίος άφησε το αποτύπωμά του σε ποικίλα είδη τέχνης και με διαφορετικά μέσα έκφρασης (κινηματογράφος, τηλεόραση, λογοτεχνία, κριτική κ.ά.).

Ο Λάκης Παπαστάθης ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό, Υβόννη Μαλτέζου και είχαν έναν γιο, τον δημοσιογράφο Αργύρη Παπαστάθη.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις