Δευτέρα, 3 Ιουν.
31oC Αθήνα

Λαμία: Στις κάμερες ασφαλείας αναζητούν το γρίφο της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο εργοστάσιο που εμπλέκεται στα σχολικά γεύματα

Λαμία: Στις κάμερες ασφαλείας αναζητούν το γρίφο της πυρκαγιάς που ξέσπασε στο εργοστάσιο που εμπλέκεται στα σχολικά γεύματα

Στο μικροσκόπιο των υπηρεσιών που έχουν αναλάβει να ρίξουν άπλετο φως στην πυρκαγιά του εργοστασίου που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση με τη μαζική τροφική δηλητηρίαση δεκάδων μαθητών της Λαμίας, έχει μπει το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας που βρίσκονται στις κτιριακές εγκαταστάσεις του αλλά και στους περιβάλλοντες χώρους του.

Από χθες (20/5/2024) το πρωί το ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής στη Λαμία και το κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εμπρησμών από την Αττική που στάλθηκε μετά από εντολή του αρχηγού του σώματος στη Φθιώτιδα, ερευνούν όλα τα στοιχεία που συγκεντρώνουν προκειμένου να φτάσουν στα ακριβή αίτια και στις συνθήκες που μετέτρεψαν σε στάχτη το εργοστάσιο που ανήκει στην εταιρεία «Γιαννίτσης Logistic».

Οι άνδρες της πυροσβεστικής ευελπιστούν ότι θα καταφέρουν να ανασύρουν από το οπτικό υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας του εργοστασίου πολύτιμες πληροφορίες, οι οποίες δεν αποκλείεται να τους οδηγήσουν και σε ασφαλή συμπεράσματα για το πως εκδηλώθηκε η πυρκαγιά. Οι αναλυτές της πυροσβεστικής θεωρούν ότι ένα από πιθανότερα σενάρια να είναι αυτό του εμπρησμού. Κι αυτό γιατί όταν οι πυροσβέστες έφτασαν στο εργοστάσιο είδαν τις φλόγες να καίνε διάφορα σημεία των κτιριακών εγκαταστάσεων.

Έτσι ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στο οπτικό υλικό πριν από την εκδήλωση της πυρκαγιάς, το οποίο αναμένεται να έχει αποθηκευτεί στον σκληρό δίσκο του συστήματος. Από εκεί και πέρα η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις εννέα το βράδυ της περασμένης Κυριακής  (19/5/2024) κι ενώ στο εργοστάσιο δεν υπήρχε κάποιος φύλακας, καθώς έπιανε βάρδια στις 10 το βράδυ.   

Σύμφωνα με πληροφορίες στη Λαμία θα μετέβη σήμερα το κλιμάκιο του ΕΦΕΤ στο πλαίσιο της έρευνας για τα τρόφιμά που διέθεσε η εταιρεία σε σχολεία, τα οποία φέρεται να ευθύνονται για την τροφική δηλητηρίαση δεκάδων παιδιών στη Λαμία από σταφυλόκοκκο. Το κλιμάκιο του ΕΦΕΤ είχε βρεθεί και το περασμένο Σάββατο στο εργοστάσιο της Λαμίας, αλλά δεν μπόρεσε να διενεργήσει ελέγχους, καθώς ήταν κλειστή η γραμμή παραγωγής.

Μάλιστα μετά τη φωτιά που ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με εντολή της προς την εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας ζήτησε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς σε  συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις