Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Λάρισα: Ένταση και φωτιές στον οικισμό Ρομά – Αρνήθηκαν να μεταφερθούν τα 35 κρούσματα κορονοϊού

Λάρισα: Ένταση και φωτιές στον οικισμό Ρομά – Αρνήθηκαν να μεταφερθούν τα 35 κρούσματα κορονοϊού

Απίστευτες εικόνες στον οικισμό Νέα Σμύρνη της Λάρισας. Κάτοικοι έχουν ανάψει φωτιές σε λάστιχα και αρνούνται να επιτρέψουν την μεταφορά 35 κρουσμάτων κορονοϊού σε ειδική δομή. Επίθεση στο αυτοκίνητο που μετέφερε Περιφερειάρχη και δήμαρχο.

Επεισοδιακή ήταν η επιχείρηση μεταφοράς των κρουσμάτων που βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό στον οικισμό Νέα Σμύρνη στην Λάρισα.

Αρνήθηκαν να επιβιβαστούν στο λεωφορείο οι πολίτες που βρέθηκαν θετικοί και θα μεταφέρονταν στην δομή που έχει δημιουργηθεί στην «Αρωγή». Κάποιοι άναψαν και φωτιές. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ πριν από λίγο δέχθηκε επίθεση το αυτοκίνητο του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας στο οποίο επέβαινε και ο δήμαρχος Λαρισαίων.

Τόσο το λεωφορείο, όσο και όχημα του ΕΟΔΥ αποχώρησαν από τον οικισμό και έχει κληθεί η Αστυνομία να επιβάλλει την τάξη, ώστε να ολοκληρωθεί η μεταφορά των κρουσμάτων στην «Αρωγή».

Υπενθυμίζεται ότι 35 θετικά κρούσματα κορονοϊού προέκυψαν μετά τις 637 δειγματοληψίες που έγιναν χθες στη συνοικία Ρομά στην Νέα Σμύρνη Λάρισας.

Σε έκτακτη σύσκεψη που ολοκληρώθηκε αργά τη νύχτα στον Θάλαμο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και σε ανοικτή επικοινωνία με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, τον καθηγητή Επιδημιολογίας και εκπρόσωπο του ΕΟΔΥ Χρήστο Χατζηχριστοδούλου και τον δήμαρχο Λαρισαίων Απόστολο Καλογιάννη, αποφασίστηκε η άμεση μεταφορά και απομόνωση των θετικών κρουσμάτων στο Κέντρο Αποκατάστασης «Αρωγή» και η συνέχιση των εκτεταμένων ιχνηλατήσεων των στενών επαφών των κρουσμάτων.

Με πληροφορίες από το Larissanet.gr

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις