Πέμπτη, 18 Απρ.
21oC Αθήνα

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Το αντίο μιας ολόκληρης γενιάς!

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Το αντίο μιας ολόκληρης γενιάς!
Intime News

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας έφυγε από τη ζωή σκορπίζοντας θλίψη σε όλη την Ελλάδα και τον κόσμο που μεγάλωσε και αγάπησε τα τραγούδια του.
Ξαφνικά και αναπάντεχα η καρδιά του σταμάτησε να χτυπά στο εξοχικό σπίτι του στην περιοχή Πτελεός Μαγνησίας, κοντά στα αγαπημένα του πρόσωπα.
Μόλις λίγα 24ωρα νωρίτερα είχε δώσει στον Βόλο συναυλία μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, που έμελε να ήταν και η τελευταία.
Την Τετάρτη (11.9.2019) από το Νεκροταφείο Ζωγράφου συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα πουν αντίο στον ξεχωριστό καλλιτέχνη.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας δεν βρίσκεται πια κοντά μας, κάνοντας φτωχότερο τον χώρο του τραγουδιού, που λάμπρυνε με την παρουσία του τις τρεις τελευταίες δεκαετίες.

Τραγούδια που θα μείνουν για να θυμίζουν σε όλους την βαθιά, ιδιαίτερη φωνή που διέθετε ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας. Τα στιχάκια θα μείνουν εδώ για να θυμίζουν το πάθος και τις ιδιομορφίες μιας γενιάς που δεν είναι υπερβολικό να πούμε πως με τον θάνατο του αγαπημένου τραγουδιστή και τραγουδοποιού κλείνει ένας μεγάλος κύκλος.

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Συγκλονίζει το αντίο του Βασίλη Παπακωνσταντίνου

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με μια συγκινητική ανάρτηση στο facebook είπε το δικό του αντίο στον αγαπημένο του φίλο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Μάλιστα ανάρτησε στο facebook το τραγούδι που είχαν ερμηνεύσει μαζί “να δεις τι σου έχω για μετά” και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου έγραψε “Λαυρέντη μου πολυαγαπημένε. Να χεις καλό ταξίδι για την γειτονιά των αγγέλων. Δώσε μια αγκαλιά κι από μένα σε όλα τα φιλαράκια που σε περιμένουν. Καλή αντάμωση ρεεε. Βασίλης”.

Την Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, ο Νίκος Πορτοκάλογλου και ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας θα έδιναν μια μεγάλη φιλανθρωπική συναυλία, η οποία ακυρώθηκε με τον αιφνίδιο θάνατο του Λ. Μαχαιρίτσα.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου “αποχαιρέτησε” τον φίλο του Λαυρέντη με μία συγκινητική ανάρτηση στο Instagram.

Ο τραγουδιστής ανέβασε μία φωτογραφία από την τελευταία συναυλία που έδωσαν πριν τρεις μέρες μαζί στον Βόλο, με στίχους από το τραγούδι “Ψέματα”.

“Ψέματα, ψέματα, πες μου πως είναι ψέμα,

ένα αστείο χαζό, ένα όνειρο

Ψέματα, ψέματα, πες μου πως είναι ψέμα,

ένα αστείο χαζό, εγώ χωρίς εσένα…”

“Όχι ρε φίλε… Όχι…”, έγραψε στο Facebook ο Γιάννης Κότσιρας, αναρτώντας και το βίντεο με το τραγούδι “Εφάπαξ”, το οποίο είχαν πει μαζί, ενώ τη μουσική είχε υπογράψει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Ο Κώστας Μακεδόνας μιλώντας στην εκπομπή “Καλοκαίρι μαζί” στον ΑΝΤ1 μίλησε με τρεμάμενη φωνή για τον φίλο και συνάδελφό του, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Ο Κώστας Μακεδόνας είπε μεταξύ άλλων: “Το έμαθα ένα λεπτό πριν βγω στην εκπομπή σας. Δεν ξέρω τι να πω… έχω σοκαριστεί. Δεν το πιστεύω. Προσπαθώ να μην το πιστέψω…”.

“Ήταν ένας χαμογελαστός άνθρωπος, ένας ιδιαίτερος τύπος”, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Ζουγανέλης για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

“Ο Λαυρέντης ήταν φίλος, η απώλεια που νιώθω είναι ουσιαστική, δεν μπορώ πραγματικά να ισορροπήσω με όλη αυτήν τη λογική. Δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα αυτό που συμβαίνει, ήμασταν αδελφικοί φίλοι για πολλά χρόνια”, ανέφερε ο Γιάννης Ζουγανέλης για τον θάνατο του διάσημου τραγουδοποιού.

Δείτε τις δηλώσεις καλλιτεχνών στην τηλεόραση του ΑΝΤ1:

Ο τραγουδοποιός έκανε διακοπές στο εξοχικό σπίτι του στην περιοχή Πτελεός Μαγνησίας και μάλιστα στις 6 Σεπτεμβρίου είχε δώσει στον Βόλο την τελευταία του συναυλία μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου.

Τι να πρωτοθυμηθούμε από τα τραγούδια που ερμήνευσε ο ίδιος αλλά και έχουμε σιγοτραγουδήσει οι περισσότεροι.

Ο Μαγαπάς και η Σαγαπώ (1989)”, “Διδυμότειχο Blues” (1991), “Ρίξε Κόκκινο Στην Νύχτα” (1993), “Η Νύχτα Θα Το Πει” (1994), “Παράθυρα Που Κούρασε Η Θέα” (1995), “Παυσίλυπον” (1997), “Έτσι Δραπετεύω Από Τις Παρέες” (1999), “Ένας κι Ένας” (2000), “Το Διάλειμμα Κρατάει Δυο Ζωές” (2001), “Στο Αφιερώνω” (2003), “Χρειάζεται ένα θαύμα εδώ” (2004), “Αλκυονίδες Μέρες” (2005), “Ήρωες με Καρμπόν” (2006), “Τόσα χρόνια μια ανάσα” (2007), “Η Ενοχή των Αμνών” (2010), “Οι άγγελοι ζουν ακόμα στη Μεσόγειο” (2012), “Μία τρύπα στον καιρό… κύριε Μάνο” (2014), “Άλλαξαν πολλά” (2017).

Την Τετάρτη (11.9.2019) από το Νεκροταφείο Ζωγράφου συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο καλλιτέχνη.

Παράλληλα η οικογένεια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα έκανε, μέσω Facebook, έκκληση αντί στεφάνων να ενισχυθεί η πρωτοβουλία Ένωση “Μαζί για το παιδί”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις