Τετάρτη, 8 Μαΐ
20oC Αθήνα

Λεφτά δεν υπάρχουν! “Προσγείωσε” και τα F35 ο Πάνος Καμμένος

F35 Καμμένος

Τα εξοπλιστικά προγράμματα είναι δαπανηρά και η Ελλάδα έχει περιορισμένες δυνατότητες. Τα ποσά που απαιτούνται καθυστερούν και τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση των μαχητικών F16, ενώ φαίνεται ότι “παγώνουν” και το ζήτημα της αγοράς 20 μαχητικών 5ης γενιάς τύπου F35.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της σημερινής συνέντευξης Τύπου στόχος είναι να έχουν οι πιλότοι μας τα καλύτερα μέσα, ωστόσο οι οικονομικές δυνατότητας είναι περιορισμένες και έτσι η αγορά F35 είναι ουσιαστικά μια συζήτηση… υποθετική.

Έχουμε μια εξέλιξη η οποία αντιλαμβάνεστε επηρεάζει γενικότερα την περιοχή. Είναι άλλο η Τουρκία να έχει βρεθεί το 2021 με 100 F35 και με S400 και αεροπλανοφόρο και άλλο η Τουρκία να μην αποκτήσει τα F35 και να αντιμετωπίζεται η σημερινή της πολεμική αεροπορία με τα υφιστάμενα μέσα. Εάν γίνει το ένα, χρειάζεται να κάνουμε άλλα πράγματα και αν γίνει το άλλο, άλλα” είπε ο κ. Κμμένος συμπληρώνοντας ωστόσο πως “βεβαίως η επιθυμία είναι να δώσουμε στους πιλότους μας τα καλύτερα μέσα. Δεν έχουμε αυτή τη δυνατότητα αυτή τη στιγμή”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις