Ελλάδα

Λεωνίδας Γρηγοράκος για κορονοϊό: Μπορούσα να κουνήσω μόνο το δείκτη του αριστερού χεριού

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μια συγκλονιστική μαρτυρία για τη μάχη με τον κορονοϊό από έναν άνθρωπο που έμεινε, ολομόναχος, πολύ καιρό στο νοσοκομείο. Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος κέρδισε τη μάχη αλλά ακόμα, όπως αποκαλύπτει, δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον ιό.

Έχουν πια περάσει 11 μήνες απ’ όταν ο Λεωνίδας Γρηγοράκος κόλλησε κορονοϊό και κατέληξε διασωληνωμένος στο νοσοκομείο. Καθηγητής Εντατικής Θεραπείας-Πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ ο ίδιος, αποκαλύπτει ότι 11 μήνες μετά τη νόσηση, ακόμη δεν έχει επανέλθει πλήρως, αλλά στο 90%!

«Έχω υπολείμματα της νόσου μυϊκά υπολείμματα, κάνω καθημερινά 4 ώρες πισίνα και γυμναστική», είπε ο Λεωνίδας Γρηγοράκος μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (11.11.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.  

«Να μην το ζήσει κανένας αυτό που πέρασα εγώ, ήμουν τυχερός» ανέφερε.

«Δε βλέπετε τι γίνεται, δε βλέπετε την τραχειοστομία μου; Με ρωτήσατε εμένα τις ώρες της μοναξιάς που πέρασα, γιατί έτσι έπρεπε, αν μπορούσα να κουνήσω το δάκτυλο μου, αν μπορούσα να ζητήσω κάτι που έχω ανάγκη; Μπορούσα να κουνήσω μόνο το δείκτη του αριστερού χεριού. Είναι μια δύσκολη στιγμή προσπαθώ να τα ξεχάσω», περιέγραψε, «λυγίζοντας».

Συγκινημένος πρόσθεσε ότι «μού έλειψε η οικογένειά μου, η γυναίκα μου και τα παιδιά μου, όλοι εσείς μου λείψατε… Δεν μπορούσα να βλέπω και να καταλαβαίνω ανθρώπους να φεύγουν μόνοι τους, απέραντες ώρες μοναξιάς, η μοναξιά ήταν κάτι το φοβερό».

 

Το ξέσπασμα

Ο Λεωνίδας Γρηγοράκος ξέσπασε, ζητώντας επέκταση της υποχρεωτικότητας στο δημόσιο. «Οπωσδήποτε υποχρεωτικότητα, δεν πάει άλλο. Όσοι μισθοδοτούνται από το δημόσιο, δημόσιοι υπάλληλοι, σώματα ασφαλείας, στρατός δεν πάει άλλο. Δεν μπορεί να με ελέγχει έμενα αστυνομικός αντιεμβολιαστής».

Αποκάλυψε δε ότι όταν μιλάει για εμβολιασμό «βλέπω την αντίσταση που μού κάνουν, είναι φοβερό». 

Ζήτησε εθνική συσπείρωση λέγοντας ότι όλοι έχουν κάνει λάθη στην αντιμετώπιση της πανδημίας. «Δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένας μονός του την κατάσταση. Έχουμε απουσία εθνικής συσπείρωσης χρειάζεται να είμαστε πιο ενωμένοι, έγιναν λάθη από όλους, κυβέρνηση, αντιπολίτευση, ιατρική κοινότητα εκκλησία, στρατό» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Η πολιτεία πρέπει να βάλει dead line για το εμβόλιο έχουμε αλαλούμ τώρα, άλλοι έχουν κάνει μια δόση άλλη δεύτερη, άλλη τρίτη» πρότεινε ακόμα. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δολοφονία 42χρονης στη Σύρο: Τα δυο σενάρια που εξετάζει η αστυνομία και η απόπειρα ληστείας στο σπίτι του ζευγαριού πριν από 10 μέρες
Σημειώνεται πως το σενάριο της ληστείας ενώ εξηγεί τις κινήσεις και συνάδει με τις μαρτυρίες και τις κάμερες ασφαλείας, δεν μοιάζει λογικό
Το θύμα και ο δράστης στη Σύρο
Βίντεο με νεαρούς που κλέβουν αγροτικό στο Γαλάτσι: Προσπαθούσαν επί μισή ώρα, έφεραν νέα μπαταρία και εξαφανίστηκαν με το όχημα
Ο ιδιοκτήτης δεν είχε προλάβει ακόμη να βγάλει πινακίδες κυκλοφορίας, ενώ λόγω φόβου κλοπής είχε αφήσει το όχημα χωρίς βενζίνη και μπαταρία
Αγροτικό
13
«Έχασα τις αισθήσεις μου, όταν συνήλθα, πανικοβλήθηκα» λέει ο οδηγός της μηχανής που τραυματίστηκε από σκαλωσιά στον Πειραιά
Ο διανομέας βρέθηκε εγκλωβισμένος κάτω από τη μεταλλική κατασκευή, χωρίς να μπορεί να καταλάβει τι είχε συμβεί και σε ποια κατάσταση βρισκόταν
Η σκαλωσιά στον Πειραιά
6