Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Λεωνίδας Γρηγοράκος: «Ήμουν 2 μήνες διασωληνωμένος – Έχασα 42 κιλά»

Λεωνίδας Γρηγοράκος: «Ήμουν 2 μήνες διασωληνωμένος – Έχασα 42 κιλά»

Την τραυματική εμπειρία που έζησε στην μάχη που έδωσε με τον κορονοϊό μοιράστηκε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πρώην υπουργός Υγείας, Λεωνίδας Γρηγοράκος.

«Είναι πολύ δύσκολο να επιβιώσεις από μια τέτοια διαδικασία και από μακρόχρονη παραμονή στη ΜΕΘ. Μεγάλη ζημιά στην υγεία μου ήταν η μυοπάθεια και η μεγάλη απώλεια κιλών. Έχασα 42 κιλά», είπε ο κ. Γρηγοράκος ο οποίος λόγω αυτής της τεράστιας απώλειας κιλών δεν μπορούσε να κουνήσει τα χέρια και τα πόδια του.

«Μετά από τη νοσηλεία μου στη ΜΕΘ, πήγα σε κέντρο αποκατάστασης. Είναι μια τρομακτική εμπειρία», είπε ακόμα.

Ο κ. Γρηγοράκος έμεινε δύο μήνες στην εντατική διασωληνωμένος και αντιμετώπισε μια σειρά επιπλοκών, οι οποίες επιβάρυναν την κατάσταση της υγείας του.

Περιγράφοντας πώς κόλλησε τον ιό, ανέφερε ότι παρά τις προφυλάξεις που έπαιρνε, δεν κατάφερε να γλιτώσει.

«Μπήκα σε καραντίνα. Μετά από 7 μέρες νόσησα βαριά, παρουσίασα πυρετό και διάφορα άλλα συμπτώματα».

Ο κ. Γρηγοράκος είναι πλέον καλά στην υγεία του και στέλνει το μήνυμα ότι «δεν πρέπει να δίνουμε την ευκαιρία στον ιό να καθορίζει τη ζωή μας, πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να αντιμετωπίσουμε τον ιό».

«Πρέπει να έχεις μαζί σου το χέρι του Θεού», λέει χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι πρόκειται για τρομακτική ασθένεια και επισημαίνει ότι θα πρέπει όλοι να τηρούμε τα μέτρα και να κάνουμε «λίγο ακόμα υπομονή».

«Ας αφήσουμε το πρόσκαιρο και το εφήμερο, Πάσχα θα έχουμε πολλά χρόνια μπροστά μας να κάνουμε», κατέληξε ο κ. Γρηγοράκος, σημειώνοντας ότι πρόκειται για μια ύπουλη ασθένεια και όλοι θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις