Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Λεπτομέρειες! Επιχειρηματίας “ξέχασε” να πληρώσει 38.740 ευρώ ΦΠΑ! 4.392 πωλήσεις χωρίς απόδειξη!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας βεβαιώθηκαν παραβάσεις της φορολογικής νομοθεσίας σε βάρος ενός 41χρονου επιχειρηματία για σωρεία παραβάσεων. Έκανε 4.392 πωλήσεις ειδών, μέσω ιστοσελίδας, για τις οποίες δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις συνολικής αξίας (207.177) ευρώ!

Στο πλαίσιο εφαρμογής της φορολογικής νομοθεσίας, κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, πραγματοποίησε έλεγχο της εμπορικής δραστηριότητας του 41χρονου, ιδιοκτήτη ατομικής επιχείρησης και διαχειριστή – ομόρρυθμου εταίρου σε άλλες τέσσερις 4 εταιρείες.

Τα… λαβράκια

Όπως προέκυψε, ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έκανε πωλήσεις προϊόντων (ενδυμάτων, υποδημάτων, γυαλιών ηλίου κλπ), μέσω πλατφόρμας πραγματοποίησης ηλεκτρονικών συναλλαγών στο διαδίκτυο με μία μικρή… παράλειψη: Χωρίς να εκδίδει τα ανάλογα παραστατικά.

Δεν πλήρωσε 38.740 ευρώ ΦΠΑ!

Από τον έλεγχο στα ηλεκτρονικά αρχεία και στο ιστορικό πωλήσεων της ιστοσελίδας, διαπιστώθηκε ότι για τα έτη 2012, 2013 και 2014 έχει πραγματοποιήσει 4.392 πωλήσεις για τις οποίες δεν είχαν εκδοθεί αποδείξεις συνολικής αξίας 207.177 ευρώ.

Ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) που αναλογεί και δεν έχει καταβληθεί ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 38.740 ευρώ. Για τα παραπάνω ενημερώθηκε η αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε