Ελλάδα

Λέσβος: 17 οι νεκροί από το ναυάγιο με τους μετανάστες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δεκαεπτά είναι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους ανατολικά της Λέσβου, μετά τη βύθιση σκάφους στο οποίο επέβαιναν περίπου 40 πρόσφυγες – μετανάστες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες εντοπίστηκε ακόμα μια σορός, ενώ έχουν διασωθεί δέκα άνθρωποι μέχρι στιγμής. 

Το σκάφος με τους πρόσφυγες – μετανάστες βυθίστηκε το βράδυ της Τετάρτης (05.10.2022) στην περιοχή «Προβοσκίδα», ανατολικά της Λέσβου. Εκτιμάται ότι αναχώρησε αργά το βράδυ της Τετάρτης από την περιοχή του Αγιασμάτ κοντά στο Αϊβαλί. 

Σύμφωνα με το stonisi.gr, από τους 17 νεκρούς, οι 16 είναι γυναίκες ενώ η τελευταία σορός που εντοπίστηκε ανήκει σε έναν νεαρό άνδρα (ανήλικος). Κατά τις ίδιες πληροφορίες, εντοπίστηκε ακόμα μια γυναίκα ανεβάζοντας των διασωθεισών γυναικών σε 10 και έχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται στο θάλαμο βραχείας νοσηλείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης.

Metanastes Nauagio Lesvos

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι, όπως μεταδίδει το stonisi.gr, περίπου στις 9.30 το πρωί οι διασωθείσες από το ναυάγιο δέχθηκαν την επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας Μίνας Γκαγκα, η οποία βρίσκεται στη Μυτιλήνη στα πλαίσια προγραμματισμένης επίσκεψης της στη Λέσβο.

Υπενθυμίζεται ότι όπως είπε ο εκπρόσωπος του Λιμενικού Σώματος, που μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα το πρωί της Πέμπτης (06.10.2022), κάποιες από τις γυναίκες που διασώθηκαν εντοπίστηκαν σε σπηλιά. Είπε μάλιστα ότι οι άνδρες του Λιμενικού βουτούσαν με τα ρούχα στη θάλασσα καθώς φοβόντουσαν ότι υπάρχουν και παιδιά. Λίγο αργότερα σε δηλώσεις στον ΑΝΤ1, ο Νίκος Κοκκάλας διευκρίνισε ότι στο ναυάγιο δεν υπήρχαν παιδιά και έκανε λόγο για πληροφορίες που αναφέρουν ότι υπήρχαν πολλοί πρόσφυγες – μετανάστες που κατάφεραν να αοβιβαστούν από την βάρκα και να διαφύγουν στην ξηρά. 

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

 

Στις έρευνες συμμετείχαν δυνάμεις του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής, του Στρατού και της Αστυνομίας. Συμμετείχαν επίσης ένα περιπολικό σκάφος του Λιμενικού Σώματος και ένα super puma, ενώ στην περιοχή έπνεαν δυνατοί άνεμοι που έφταναν τα 7 μποφόρ. 

Δείτε βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=97uOxhKlMMA

15 αγνοούμενοι στα Κύθηρα – Μαρτυρίες για νεκρούς 

Υπενθυμίζεται ότι η τραγωδία στο Αιγαίο με θύματα για ακόμα μια φορά, πρόσφυγες – μετανάστες είναι διπλή, καθώς ναυάγιο σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης (05.10.2022) και στα Κύθηρα. Βάρκα στην οποία επέβαιναν 95 άνθρωποι προσέκρουσε σε βράχια και βυθίστηκε. Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 80 άνθρωποι και – σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία – αγνοούνται 15. Υπάρχουν ωστόσο μαρτυρίες για τουλάχιστον 6 νεκρούς.  

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Marfin: Η μέρα που σταμάτησε ο χρόνος – Το χρονικό της δολοφονίας τριών αθώων ανθρώπων και ενός αγέννητου παιδιού
Δεκαέξι χρόνια μετά ο φάκελος της υπόθεσης που συγκλόνισε τη χώρα ανοίγει ξανά και όλοι ελπίζουν για δικαίωση της μνήμης της Αγγελικής, της Βιβής και του Νώντα
Φωτογραφία αρχείου από τον εμπρησμό στο υποκατάστημα της τράπεζας MARFIN στην οδό Σταδίου στην Αθήνα, κατά την διάρκεια απεργιακής διαδήλωσης στις 5 Μαΐου 2010. Από τον εμπρησμό έχασαν την ζωή τους η 35χρονη Παρασκευή Ζούλια, η 32χρονη έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου και ο 36χρονος Επαμεινώνδας Τσάκαλης. 
(PHASMA
Φωτιά στο Ίνι Ηρακλείου: Επιχειρούν εναέρια μέσα
Κινητοποιήθηκαν άμεσα επίγειες και εναέριες δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος και συγκεκριμένα 42 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 3ης ΕΜΟΔΕ και 13 οχήματα ενώ για την αεροπυρόσβεση έχει κινητοποιηθεί 1 ελικόπτερο
Ελικόπτερο της Πυροσβεστικής
Εδραιώνεται το καλοκαίρι το επόμενο δεκαήμερο: Ανεβαίνει η θερμοκρασία, φεύγει η αστάθεια
Οι θερμοκρασίες διατηρούνται σε λίγο πάνω από τα κανονικά επίπεδα, χωρίς όμως, προς το παρόν, να προκύπτει μια γενικευμένη και παρατεταμένη ακραία θερμή κατάσταση για ολόκληρη τη χώρα
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΑΡΙΑΝΘΗ ΤΣΟΜΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Δύο συλλήψεις για τον φονικό εμπρησμό στη Marfin με τους 3 νεκρούς – Καταζητείται μια 46χρονη
Κανείς από τους 3 δεν είχε μπει στο κάδρο των ερευνών, ωστόσο μετά από τη νέα έκθεση του FBI και με εκτεταμένη ανάλυση βιντεοληπτικού υλικού οι Αρχές οδηγήθηκαν στα πρόσωπα αυτά που τότε ήταν 30 και 26 ετών
Εμπρησμός στη Marfin 288