Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Λέσβος: Σώος ένας ναυτικός του φορτηγού πλοίου που βυθίστηκε

Λέσβος: Σώος ένας ναυτικός του φορτηγού πλοίου που βυθίστηκε

Ένας ναυτικός του φορτηγού πλοίου RAPTOR, που βυθίστηκε ανοιχτά της Λέσβου, εντοπίστηκε, περισυνελέγη σώος από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης. 

Σημειώνεται ότι το φορτηγό πλοίο που βυθίστηκε ανοιχτά της Λέσβου και στο οποίο επέβαιναν 14 άτομα πλήρωμα, μετέφερε αλάτι και είχε δηλώσει μηχανική βλάβη στις 7 το πρωί.

Στις 8:20 ο πλοίαρχος του πλοίου ανέφερε κάποια κλίση του, ενεργοποιώντας σήμα κινδύνου «mayday, mayday» σε παραπλέοντα σκάφη και στη συνέχεια χάθηκε από τα ραντάρ. 

 

Το RAPTOR μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο προς την Κωνσταντινούπολη. Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι πιθανότατα το πλοίο λόγω του έντονου κυματισμού – στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή επικρατούν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι 8 μποφόρ – έβαλε νερό στα αμπάρια με αποτέλεσμα να πάρει κλίση, λόγο βαρύτερου φορτίου και να βυθιστεί.

 

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι η μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού σώματος ελληνικής ακτοφυλακής για τον εντοπισμό των αγνοούμενων ναυτικών του φορτηγού πλοίου RAPTOR με σημαία Κομόρες με 14 άτομα πλήρωμα.

Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου με έδρα το Λίβανο, στο πλοίο επέβαιναν 1 Ινδός, 11 Αιγύπτιοι και δύο υπήκοοι Συρίας. 

 Στο σημείο του ναυαγίου βρίσκονται ήδη πέντε παραπλέοντα φορτηγά πλοία, τρία πλωτά του λιμενικού, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού. Παράλληλα στις έρευνες συνδράμει και φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού.

Ρεπορτάζ: Άννα – Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις