Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Λιγνάδης σε Μενδώνη: Το αν είμαι επικίνδυνος ας αφήσουμε να το αποφασίσει η ιστορία

Δημήτρης Λιγνάδης

Απάντηση στον χαρακτηρισμό της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη «επικίνδυνος άνθρωπος» για το άτομό του, έδωσε μέσω του Live News ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, Δημήτρης Λιγνάδης. Είναι η πρώτη αντίδραση του μετά τον σάλο που έχει προκληθεί.

Αίσθηση προκάλεσαν τα όσα είπε η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Η κα Μενδώνη έκανε λόγο για έναν επικίνδυνο άνθρωπο ο οποίος όπως είπε την εξαπάτησε. Ο διάσημος ηθοποιός και σκηνοθέτης απάντησε μιλώντας στο Live News στο Mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο. 

«Ο Λιγνάδης μας εξαπάτησε και με εξαπάτησε με υποκριτική τέχνη», είπε η κ. Μενδώνη σε συνέντευξη Τύπου και όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός «δεν ήταν προσωπικός φίλος του Δημήτρη Λιγνάδη, τον γνώριζε όπως όλοι από το σανίδι. Όπως και εγώ», ενώ υποστήριξε ότι κατασκευάζονται fake news.

Η απάντηση Λιγνάδη 

Με δήλωσή του στο Live News, ο Δημήτρης Λιγνάδης είπε: «Πριν από λίγο πληροφορήθηκα μια δήλωση που έκανε η κυρία Μενδώνη και πρώην προϊσταμένη μου για το άτομό μου. Δύο πράγματα θα ήθελα να επισημάνω. Πρώτα από όλα οφείλω να πω ότι θεωρώ την κυρία Μενδώνη μία επαρκέστατη – στη δουλειά της – υπουργό, με την οποία είχαμε μία πάρα πολύ καλή συνεργασία. Αυτό είναι η προσωπική μου άποψη» ανέφερε ο κ. Λιγνάδης.

Και συμπλήρωσε: «Από εκεί και πέρα για το δεύτερο που θα ήθελα να σας πω, είναι το εάν είμαι επικίνδυνος άνθρωπος, είτε στη ζωή μου, είτε πολλώ δε μάλλον στη δουλειά μου, νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να περιμένουμε να το αποφασίσει η ιστορία και άλλοι θεσμοί. Να μην προεξοφλούμε και να μην προδικάζουμε. Και σίγουρα όχι στο λαϊκό δικαστήριο που έχει στηθεί εδώ και ημέρες».

 

Τι είπε η κα Μενδώνη 

Η υπουργός Πολιτισμού στην μακροσκελή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε είπε επί λέξει: «Δεν βλέπω η Αξιωματική Αντιπολίτευση σήμερα, όταν ήταν κυβέρνηση, να έκανε κάτι για να πει αυτό που λέει σήμερα, ότι ο Λιγνάδης είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος, είναι, αυτό προκύπτει, όμως, τώρα, γιατί εάν ήταν, και το γνώριζαν, και αν η Υπουργός Πολιτισμού το 2018 δεν εμπόδισε το Εθνικό Θέατρο να χρησιμοποιήσει τον Δημήτρη Λιγνάδη και αν η πρώην Υπουργός Πολιτισμού γνώριζε και ήταν πρωταγωνίστριά του το 2020, τότε οι ευθύνες και η συγκάλυψη είναι αλλού, δεν είναι εδώ».

Το πρωί, η υπουργός Πολιτισμού επισκέφθηκε την εισαγγελία του Αρείου Πάγου, καταθέτοντας αναφορά και θέτοντας στη διάθεση των ανακριτικών αρχών τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου προκειμένου, όπως επισημαίνει, τα θύματα να μιλήσουν και οι θύτες να εντοπιστούν. Η κ. Μενδώνη επιπλέον ζήτησε, να διερευνηθεί η υπόθεση των σεξουαλικών κακοποιήσεων σε βάθος από τη Δικαιοσύνη.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις