Τετάρτη, 1 Μαΐ
20oC Αθήνα

Λίγος κόσμος στην κηδεία της ηθοποιού Τέτης Σχοινάκη, παρόντες Μπιμπίλας και Πρέκας

Λίγος κόσμος στην κηδεία της ηθοποιού Τέτης Σχοινάκη, παρόντες Μπιμπίλας και Πρέκας

Βαρύ το κλίμα στο κοιμητήριο Βύρωνα, σήμερα Τετάρτη 6 Μαρτίου 2023, στην κηδεία της σπουδαίας ηθοποιού Τέτης Σχοινάκη που πέθανε προχτές, Δευτέρα σε ηλικία 68 ετών, ύστερα από τη μάχη με τον καρκίνο. 

Συγγενείς και φίλοι έδωσαν το παρόν στην κηδεία για να πουν ένα τελευταίο αντίο στην αγαπημένη ηθοποιό.

Ανάμεσά τους ο αδελφός της ηθοποιού, Μιχάλης Σχοινάκης, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Κώστας Πρέκας, ο Ζαχαρίας Ρόχας και ο Γιώργος Γεωργίου.

Η φίλη της ηθοποιού, Άννα Φόνσου, δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών», καθώς βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Η Τέτη Σχοινάκη αγαπήθηκε μέσα από τις συμμετοχές της σε ταινίες και θεατρικές παραστάσεις κατα την δεκαετία του ’80. Είχε πάρει μέρος στις ταινίες: «Έλα να δοκιμάσουμε», «Γάτα εσύ γάτος κι εγώ», «Γυμνά σκάνδαλα», «Η κρουαζιέρα του έρωτα» και «Κυνηγώντας τον έρωτα».

«Έφυγες Τέτη μου αγαπημένη….ήρθα σήμερα από Θεσσαλονίκη για να σε δω αλλά δεν πρόλαβα… ίσως βρεθούμε σ έναν άλλο κόσμο.. μακριά από θλίψεις και αδιαφορία… Αντίο σεμνή μου φίλη…Σ αγαπώ…». Αυτό ήταν το συγκινητικό μήνυμα της ηθοποιού Άννας Φόνσου προς την φίλη της, μέσα από ανάρτησή της στον λογαριασμό «Σπίτι του ηθοποιού» στο Facebook.

Η Άννα Φόνσου αποκάλυψε στην εκπομπή «Πρωινό», πως η Τέτη Σχοινάκη πάλευε με την ασθένεια του καρκίνου τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, ενώ τις προηγούμενες μέρες νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Σωτηρία και ζύγιζε 29 κιλά. Η ηθοποιός ξεσπώντας σε κλάματα, είπε χαρακτηριστικά: «Της είχα τηλεφωνήσει χθες και της είπα ότι θα πάω σήμερα. Δεν πρόλαβα να την δω, πέθανε πριν από δύο ώρες.

Ήταν μια εξαίρετη ηθοποιός, δεν ήταν μόνο σε βιντεοταινίες, είχε δουλέψει και στο θέατρο, ήταν και θεατρική ηθοποιός. Ήταν πολύ όμορφη γυναίκα, αυτό είναι δεύτερο, μπροστά στο ταλέντο το υποκριτικό και την αξιοπρέπειά της». Επίσης, πρόσθεσε: «Δεν ήξερε κανείς για την ασθένειά της, δεν ήθελε να μαθευτεί. Εμείς ήμασταν κοντά της, με το “Σπίτι του Ηθοποιού”».

Τέλος ανέφερε ότι η ηθοποιός μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο στο σπίτι της όπου και πέθανε.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις