Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Λιγότερη δουλειά και περισσότερη άδεια για εργαζόμενους στις Περιφέρειες

Λιγότερη δουλειά και περισσότερη άδεια για εργαζόμενους στις Περιφέρειες

Εγκύκλιο για την εφαρμογή της ειδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας που υπέγραψε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε.) και με την οποία ρυθμίζονται για πρώτη φορά εργασιακά θέματα που αφορούν στους όρους και τις συνθήκες απασχόλησης του μονίμου προσωπικού των Περιφερειών, εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Προβλέπεται, συγκεκριμένα, η μείωση το χρόνου της εβδομαδιαίας απασχόλησης σε 35 ώρες (μία ώρα ημερησίως λιγότερη) χωρίς μεταβολή των αποδοχών και του τρόπου υπολογισμού των αποζημιώσεων και χορηγείται δύο ημέρες επιπλέον κανονική άδεια τον χρόνο στους εργαζόμενους, αποκλειστικά και κατά πλήρες ωράριο σε εξωτερικά συνεργεία, στις παρακάτω εργασίες ή ειδικότητες:

I. στη ρίψη ασφάλτου και τη σήμανση των δρόμων (τεχνίτες, οδηγοί φορτηγών αυτοκινήτων, χειριστές μηχανημάτων έργων, κλπ)

II. στο πράσινο, σε κήπους και άλση (κηπουροί, κλπ)

III. στα συνεργεία του εναέριου ηλεκτροφωτισμού και της φωτεινής σηματοδότησης οδικού δικτύου

IV. στην καθαριότητα εξωτερικών χώρων (εργάτες και επιβλέποντες)

V. στους απολυμαντές και στο προσωπικό που απασχολείται σε συνεργεία απολύμανσης – εντομοκτονιών, κλπ

VI. στους χειριστές μηχανημάτων έργου και τους οδηγούς ανοιχτών φορτηγών και βαρέων φορτηγών μεικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων

VII. στους γεωτεχνικούς & τους τεχνολόγους γεωπονίας, σε άλλες ειδικότητες ΤΕ, ΔΕ και ΥΕ που συμμετέχουν σε διάφορα προγράμματα των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής και υπηρετούν στις Δ/νεις αυτές, καθώς και στα Δημοτικά και Βιομηχανικά Σφαγεία των Περιφερειακών Ενοτήτων και στα Αγροτικά Κτηνιατρεία των Περιφερειακών Ενοτήτων (τεχνολόγοι ζωικής παραγωγής, βοηθοί κτηνιάτρων, εργάτες, σπερματεγχύτες, νοσοκόμοι ζώων, σταυλίτες, υπάλληλοι που διενεργούν αιμοληψίες και εμβολιασμούς ζώων κλπ), στους επόπτες δημόσιας υγείας και τους ελεγκτές των Τμημάτων Εμπορίου, στους οδηγούς, στους μηχανικούς ΠΕ & ΤΕ (που εκτελούν εποπτεία δρόμων, έργων κλπ) και τους επιθεωρητές περιβάλλοντος.

Χορηγείται, επίσης, επιπλέον διάλειμμα 15 λεπτών στους υπαλλήλους κλάδου ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ Πληροφορικής

Τέλος, οι υπάλληλοι των Περιφερειών δικαιούνται, για σοβαρούς λόγους, ολιγόωρη άδεια απουσίας από την εργασία τους μέχρι τέσσερις ώρες ανά μήνα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις