Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Λιγότεροι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη

Λιγότεροι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ. μετά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Αποκαλυπτικά είναι τα τελευταία στοιχεία, για τους ελέγχους που κάνει η αστυνομία για την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Σύμφωνα με το MEGA, μετά από το περιστατικό αστυνομικής βίας στη Νέα Σμύρνη, οι αστυνομικοί αποφεύγουν να κόψουν πολλές κλήσεις για τους παραβάτες του lockdown. 

Μάλιστα, οι κλήσεις για τη μη τήρηση των μέτρων έχουν μειωθεί σε ποσοστό 60% – 80% σε σχέση με τις αρχές Μαρτίου ή τον Φεβρουάριο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Αττική, προ του περιστατικού της Νέας Σμύρνης, κόβονταν καθημερινά 300 – 420 κλήσεις για μετακινήσεις, ενώ μετά το περιστατικό, οι αριθμοί μειώθηκαν σε 120 – 150 κάθε μέρα.

Χθες, κόπηκαν 90 κλήσεις στην Αττική για παραβάσεις σχετικά με τις μετακινήσεις και 22 για μη χρήση μάσκας. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν δοθεί κεντρικές εντολές για τη συρρίκνωση των ελέγχων και για μεγαλύτερη ανοχή.

Click4More: Νέα Σμύρνη: Ηχητικά ντοκουμέντα με τους δραματικούς διαλόγους των αστυνομικών

Επιπλέον, η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ έχει προωθήσει δομικές αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας ΔΡΑΣΗ, με την τοποθέτηση 10 νέων αξιωματικών μετά τη διαπίστωση ότι υπάρχει περιορισμένη εποπτεία, με αποτέλεσμα τα κρούσματα βίας που αναδείχθηκαν.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις