Ελλάδα

Λήξη συναγερμού για την εξαφάνιση της 12χρονης Κωνσταντίνας Λέντερη από τον Πειραιά

Το κορίτσι εξαφανίστηκε στις 24 Φεβρουαρίου και βρέθηκε σήμερα, 6 Μαρτίου

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια εξαφάνισης της 12χρονης Κωνσταντίνας Λέντερη, της οποίας τα ίχνη είχαν χαθεί από τις 24 Φεβρουαρίου στον Πειραιά.

Για ακόμα μια φορά ξετυλίχθηκε μια σοβαρή υπόθεση εξαφάνισης που αφορούσε σε ένα 12χρονο παιδί από τον Πειραιά. Η περιπέτεια Κωνσταντίνας Λέντερη, έληξε σήμερα 06/03/2025, καθώς η ανήλικη τελικά βρέθηκε να φιλοξενείται σε δημόσιο νοσοκομείο για παιδιά στην Αθήνα.

Το περιστατικό ανέδειξε για ακόμη μια φορά τις δυσκολίες στην επικοινωνία μεταξύ των αρμόδιων υπηρεσιών, καθώς την ώρα που «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κατόπιν εισαγγελικής εντολής ενεργοποιούσε το Amber Alert Hellas, η ανήλικη είχε απομακρυνθεί από το οικογενειακό περιβάλλον και πάλι κατόπιν εισαγγελικής εντολής και φιλοξενούνταν προσωρινά σε νοσοκομείο.

Οι ενέργειες του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» για την εξαφάνιση της ανήλικης Κωνσταντίνας περιλάμβαναν άμεση επικοινωνία με το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΚΕΠΥ), καθώς και ξεχωριστά με κάθε νοσοκομείο παίδων, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το παιδί νοσηλεύεται. Παράλληλα, ενημερώθηκε η Άμεση Δράση, σε περίπτωση που είχε ενημερωθεί για περιστατικό παιδιού που βρέθηκε σε κίνδυνο.

Η ενεργοποίηση του μηχανισμού Amber Alert Hellas διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση, διότι έτσι δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία της ανήλικης και στο πλαίσιο της κινητοποίησης των ΜΜΕ και των πολιτών και μετά από ενέργειες του Οργανισμού, τελικά το παιδί εντοπίστηκε στο Νοσοκομείο, όπου και έγινε γνωστή η απομάκρυνσή του από την οικογένεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χειροπέδες σε 45χρονη οικιακή βοηθό που έκλεβε κοσμήματα και χρήματα από σπίτια που εργαζόταν
Η 45χρονη έψαχνε άτομα ΑΜΕΑ ή υπερήλικες που έψαχναν οικιακή βοηθό και στην συνέχεια επικοινωνούσε μαζί τους με ψεύτικα στοιχεία και με τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε στοιχεία ανύπαρκτων αλλοδαπών
Κλοπές
Οι αγρότες ετοιμάζονται για «ρεβεγιόν» στα μπλόκα: Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις, σκληραίνει η στάση τους μετά τις γιορτές
Παρόλο που οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν χρόνο στα μπλόκα, θα διευκολύνουν την διέλευση των οχημάτων στα εθνικά δίκτυα για 3 μέρες, όμως αναμένεται να σκληρύνουν τη στάση τους μετά τις γιορτές
Στο κέντρο της Λάρισας τα τρακτέρ απο το μπλόκο της Νίκαιας
147
Σοκάρει ο 5ος ορειβάτης που ακύρωσε την ανάβαση στα Βαρδούσια όρη: «Γλίτωσα αλλά πάει η μία ζωή που είχα»
«Ότι τι μου επιφυλάσσει η μοίρα παιχνίδια; Όχι δεν είναι μια δεύτερη ευκαιρία γιατί ήδη μου την πήρε την μία ευκαιρία παίρνοντας τους φίλους μου» λέει ο πέμπτος ορειβάτης
Τα θύματα στα Βαρδούσια όρη