Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Λήξη συναγερμού στο Ελευθέριος Βενιζέλος – Δεν υπήρχε βόμβα στο αεροπλάνο, όλα καλά για τους 192 επιβαίνοντες

Λήξη συναγερμού στο Ελευθέριος Βενιζέλος – Δεν υπήρχε βόμβα στο αεροπλάνο, όλα καλά για τους 192 επιβαίνοντες

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια των 192 επιβαινόντων του πολωνικού αεροπλάνου που έστειλε σήμα για βόμβα και προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος.

Το πολωνικό αεροπλάνο προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 5:45 μ.μ. σε ειδικό χώρο και άρχισε αμέσως ο έλεγχος. Πρώτα ελέγχθηκαν οι επιβαίνοντες και στη συνέχεια το αεροσκάφος και τελικά δεν βρέθηκε κάποια βόμβα σημαίνοντας λήξη του συναγερμού. 

Ελέγχθηκαν όλοι οι χώροι και ιδιαίτερα ο χώρος των αποσκευών, καθώς εκεί υπήρχε ο φόβος ότι μπορεί να υπήρχε βόμβα. 

Να σημειωθεί ότι μόλις οι ελληνικές αρχές έλαβαν το σήμα από το πολωνικό αεροπλάνο σηκώθηκαν μαχητικά F-16 για να το συνοδέψουν πετώντας μόνο πάνω από θάλασσα, όπως επιβάλει το πρωτόκολλο σε αυτές τις περιπτώσεις.

Στο αεροπλάνο επέβαιναν 184 ενήλικες και 2 μωρά, ενώ το πλήρωμά του ήταν εξαμελές. Κατέβηκαν άμεσα όλοι από την καμπίνα των επιβατών, τους περίμεναν ειδικά λεωφορεία και έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος όσων επέβαιναν.

Στο σημείο έσπευσαν  η Πυροσβεστική και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν εξονυχιστικά το αεροπλάνο. Επίσης στους ελέγχους συμμετείχαν και σκυλιά του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (T.E.E.M.).

Η προσγείωση του πολωνικού αεροπλάνου έγινε στον δυτικό διάδρομο του «Ελευθέριος Βενιζέλος» και σε σημείο που είχαν υποδείξει οι ελληνικές αρχές, μακριά από τα υπόλοιπα αεροσκάφη για λόγους ασφαλείας.

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Αλειφέρης 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις