Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Λιμάνι Πειραιά: Λήξη της απεργίας στις προβλήτες της Cosco – Συνάντηση στο υπ. Ναυτιλίας

Λιμάνι Πειραιά: Λήξη της απεργίας στις προβλήτες της Cosco – Συνάντηση στο υπ. Ναυτιλίας

Κανονικά εκτελούνται από τα μεσάνυχτα οι εργασίες φορτοεκφόρτωσης των εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ της Cosco του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά στο Νέο Ικόνιο.

«Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα και προετοιμασία μπροστά στις 6 Μαϊου όπου η εργοδοσία θα στείλει την τελική της πρόταση για την συλλογική σύμβαση εργασίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο των εργαζομένων της Ένωσης Εργαζομένων Διακίνησης Εμπορευματοκιβωτίων στις προβλήτες του Πειραιά (ΕΝΕΔΕΠ).

Το σωματείο της ΕΝΕΔΕΠ με αφορμή τον τραυματισμό ενός 38χρονου συναδέλφου τους την περασμένη Πέμπτη 28 Απριλίου προχώρησε σε κινητοποιήσεις ζητώντας μέτρα ασφάλειας και υγιεινής για όλους τους εργαζόμενους, να ενταχθούν όλοι στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα, να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που να συμπεριλαμβάνει τις προσαυξήσεις των νυχτερινών, αργιών και Σαββατοκύριακων και όλοι οι εργαζόμενοι να γίνουν πλήρους απασχόλησης.

Τα σωματεία αναμένεται να έχουν συνάντηση το απόγευμα για το θέμα αυτό στο Yπουργείο Ναυτιλίας με εκπροσώπους της ΣΕΠ της DPORT ( διαχειρίζεται λιμενικές υπηρεσίες για λογαριασμό της Cosco) αλλά και φορέων.

Στη συνέχεια αναμένεται να πραγματοποιήσουν τις γενικές συνελεύσεις τους προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Η DPort Services και οι συνεργαζόμενες εταιρείες προχώρησαν χτες σε παύση εργασιών από τις 7 χθες το πρωί έως τις 10 το βράδυ στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά καθώς και στην καταβολή ενός ημερομισθίου στους 2.100 εργαζόμενους. Ο λόγος όπως είπαν ήταν ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις