Ελλάδα

Λιμενικό: 1.130 παράτυποι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω, Ρόδο

Μέσα σε κάτι περισσότερο από 72 ώρες το Λιμενικό απέτρεψε την είσοδο στην Ελλάδα 1.130 παράτυπων μεταναστών, που από την Τουρκία επιχείρησαν να περάσουν σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Ρόδο.

Από τις πρωινές ώρες της περασμένης Παρασκευής (24.06.2022) έως σήμερα τα ξημερώματα, το Λιμενικό έχει αποτρέψει 24 περιστατικά με λέμβους που μετέφεραν παράτυπους μετανάστες και επιχείρησαν να μπουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Τα 24 περιστατικά με τους 1.130 μετανάστες καταγράφηκαν στις θαλάσσιες περιοχές Λέσβου, Χίου, Σάμου, Κω και Ρόδου.

Μόνο στη Λέσβο, σύμφωνα με το Λιμενικό, καταγράφηκαν 16 περιστατικά και 745 παράτυποι μετανάστες επιχείρησαν να περάσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Πλοία Ανοικτής Θάλασσας καθώς και περιπολικά σκάφη του Λιμενικού βρίσκονταν στο θαλάσσιο πεδίο και ανέλαβαν την διαχείριση των περιστατικών.

Καμία από τις λέμβους με τους παράτυπους μετανάστες δεν μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα. 1.130 μετανάστες περισυλλέγησαν από τουρκικές ακταιωρούς.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Μαίνεται η φωτιά στις Σέρρες: Οι φλόγες έκαψαν 600 στρέμματα και 400 ελαιόδεντρα - Ήχησε το 112, σηκώθηκαν 12 εναέρια μέσα
Η κατάσβεση αναμένεται να γίνει δυσκολότερη αφού με τη δύση του ήλιου τα εναέρια μέσα θα σταματήσουν να κάνουν ρίψεις νερού καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας
Φωτιά στις Σέρρες 4
«Η Ειρήνη Μουρτζούκου είναι η μόνη που δεν έχει αλλάξει πολύ τις καταθέσεις της» λέει ο δικηγόρος της για την υπόθεση της Αμαλιάδας
Από το πόρισμα της πνευμονολόγου, του παιδονευρολόγου και των δύο ιστοπαθολόγων, αναμένεται το αν η Τριμελής Επιτροπή θα επιβεβαιώσει ή θα διαψεύσει τα αρχικά πορίσματα που ήθελαν αυτά τα παιδιά να πέθαναν από διάμεση πνευμονίτιδα
Ειρήνη Μουρτζούκου