Ελλάδα

Λιμενικό Σώμα: Σύσταση ειδικού κλιμακίου για τον περιορισμό διασποράς του κορονοϊού

Στη σύσταση ειδικού κλιμακίου, που θα κάνει προληπτικούς ελέγχους γρήγορου τεστ αντιγόνου (rapid test) στα στελέχη του Λιμενικού, προχώρησε η Διεύθυνση Υγειονομικού του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στην Υπηρεσία Υγειονομικού πραγματοποιούνται ημερησίως rapid test.

Οι συντονιστές Covid-19 του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής σε συνεργασία με τις εκάστοτε υπηρεσίες, αξιολογούν τα περιστατικά στενών επαφών κατά τη διαδικασία ιχνηλάτησης των θετικών κρουσμάτων, ύποπτων κρουσμάτων επί συμπτωματολογίας και δίνονται οι ανάλογες κατευθυντήριες οδηγίες.

Επίσης, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στη λήψη δειγμάτων σε στελέχη που επρόκειτο να μεταβούν σε αποστολές (ΜΥΑ, ΚΕΑ, ΜΕΛΣ κ.ά.) καθώς και σε στελέχη από υπηρεσίες της Αττικής που μετακινούνται για εκτέλεση υπηρεσίας σε άλλη Λιμενική Αρχή.

«Το σχέδιο δράσης που βρίσκεται σε εξέλιξη από το ειδικό κλιμάκιο, προληπτικών ελέγχων γρήγορου τεστ αντιγόνου υλοποιείται σε συνεργασία με τις ΠΕΔΙΛΣ και λαμβάνει υπόψη τις περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο με στόχο τον περιορισμού της διασποράς του ιού Sars-Cov-2 και την προστασία του προσωπικού μας».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Κουκουλοφόροι στην Αχαΐα απείλησαν μάνα και κόρη και τους άρπαξαν χρηματοκιβώτιο με κοσμήματα χιλιάδων ευρώ
Οι τρεις άνδρες έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες full face, εισέβαλλαν στην οικία που βρισκόταν μητέρα και κόρη, περίπου στις 2:30
Άνδρας συνελήφθη που ισχυριζόταν οτι εχει εκρηκτικά και απειλεύσε να ανατιναχθεί έξω από το κτήριο της ΓΑΔΑ. Παρασκευή 6 Μαρτίου 2026. (ΔΑΝΑΗ ΔΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ/EUROKINISSI)
Γονείς ζητούν την οριστική απομάκρυνση της παιδιάτρου από το νοσοκομείο Ζακύνθου
Πρόκειται για την παιδίατρο που είχε τεθεί σε αναστολή καθηκόντων επειδή είχε εφημερία την ημέρα που διακομίστηκε στα επείγοντα το βρέφος με μηνιγγίτιδα το οποίο εν τέλει μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ στο Ρίο
Η παιδίατρος στην Ζάκυνθο 5