Σάββατο, 1 Ιουν.
29oC Αθήνα

Λίμνη Βουλιαγμένης: Μια όαση μέσα στην Αττική

Λίμνη Βουλιαγμένης: Μια όαση μέσα στην Αττική

Λίμνη Βουλιαγμένης. Ακόμη κι αν δεν έχεις οργανώσει και κανονίσει τις καλοκαιρινές σου διακοπές ακόμη σε κάποιο νησί ή άλλη περιοχή εκτός Αττικής, το σίγουρο είναι ότι μπορείς να βρεις εντός αυτής πολλά μέρη να επισκεφθείς και να χαλαρώσεις ή να κάνεις τις βουτιές σου.

Και δεν είναι μόνο οι παραλίες της Αττικής στις επιλογές σου για να κολυμπήσεις αλλά στην Αττική υπάρχει και ένας ακόμη εξαιρετικός και εναλλακτικός προορισμός.

Και φυσικά δεν είναι άλλος από τη λίμνη Βουλιαγμένης που αφήνει τον επισκέπτη με το στόμα ανοιχτό όταν βρεθεί εκεί. Αν δεν την έχεις επισκεφθεί ακόμη, τότε μάλλον έχει έρθει η ώρα να ζήσεις μια πρωτόγνωρη εμπειρία δίπλα σου.

Η Λίμνη Βουλιαγμένης, λοιπόν, είναι στην πραγματικότητα μια υφάλμυρη λίμνη της οποίας το βάθος αλλά και η σύνδεση με την θάλασσα δεν έχουν ανακαλυφθεί ποτέ.

Αποτελεί ένα μοναδικό και πανέμορφο μνημείο της φύσης το οποίο όχι άδικα έχει συμπεριληφθεί ανάμεσα στα top αξιοθέατα της Ελλάδας, σύμφωνα με το Forbes.

Η λίμνη είναι υφάλμυρη καθώς τροφοδοτείται και με γλυκό νερό από μια πηγή που βρίσκεται σε βάθος 17 μέτρων.

Αυτό, λοιπόν, το γλυκό νερό που αναβλύζει από την πηγή είναι κατά κύριο λόγο υπεύθυνο για τον υφάλμυρο χαρακτήρα του νερού της.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις