Ελλάδα

Λήμνος: Ελεύθερος ο τουρίστας που συνελήφθη για κατασκοπεία – Φωτογράφιζε την περιοχή του αεροδρομίου

Ο άνδρας από την Αυστρία συνεχίζει τις διακοπές του με την οικογένεια του

Οι αρχές στη Λήμνο προχώρησαν στη σύλληψη για κατασκοπεία ενός άνδρα χθες (31.03.2026) όταν τον είδαν να κινείται ύποπτα στον χώρο του αεροδρομίου. Η παρουσία του προκάλεσε έντονο προβληματισμό, καθώς θεάθηκε να φωτογραφίζει στην περιοχή του αεροδρομίου όπου βρίσκονται και στρατιωτικές εγκαταστάσεις.

Η υπόθεση για κατασκοπεία άρχισε να ξετυλίγεται από τη Δευτέρα (30.03), όταν ο άνδρας εθεάθη στην ευρύτερη περιοχή του αεροδρομίου της Λήμνου με επαγγελματική φωτογραφική μηχανή. Παρότι αρχικά η παρουσία του δεν προκάλεσε άμεση αντίδραση, η επανεμφάνισή του στο ίδιο σημείο χθες Τρίτη (31.03), πάλι με τον φωτογραφικό του εξοπλισμό ανά χείρας, σήμανε συναγερμό. Οι κινήσεις του και η εστίαση του φακού του κίνησαν το ενδιαφέρον και κάλεσαν την Αστυνομία.

Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και οδήγησαν τον άνδρα στο Αστυνομικό Τμήμα Μύρινας για την παροχή εξηγήσεων. Σύμφωνα με τις πηγές του LimnosLive, ο άνδρας φέρεται να δήλωσε πως είναι Αυστριακός πιλότος και πως η ενασχόλησή του με τη φωτογραφία αποτελεί απλώς ένα χόμπι, υποστηρίζοντας πως δεν είχε καμία πρόθεση να προκαλέσει πρόβλημα.

Αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο και οδήγησαν τον άνδρα στο Αστυνομικό Τμήμα Μύρινας για την παροχή εξηγήσεων. Σύμφωνα με τις πηγές του LimnosLive, ο άνδρας φέρεται να δήλωσε πως είναι Αυστριακός πιλότος και πως η ενασχόλησή του με τη φωτογραφία αποτελεί απλώς ένα χόμπι, υποστηρίζοντας πως δεν είχε καμία πρόθεση να προκαλέσει πρόβλημα.

Η εξονυχιστική εξέταση στις κάμερες και τις συσκευές του έδειξε πως το ψηφιακό υλικό δεν περιείχε ευαίσθητα στρατιωτικά δεδομένα. Οι ισχυρισμοί του άνδρα επιβεβαιώθηκαν, καθώς όντως πρόκειται για Αυστριακό που ήρθε στο νησί για διακοπές με την οικογένεια του.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Η φρεγάτα «Έλλη» με το anti-drone σύστημα «ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ» στην Κύπρο
Η μετάβαση της «ΕΛΛΗ» στην Κύπρο για να αντικαταστήσει την «ΨΑΡΑ» εντάσσεται στη συνολικότερη απόφαση Αθήνας και Λευκωσίας να διατηρηθεί σταθερό και αξιόπιστο αποτύπωμα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Μεγαλόνησο
Η φρεγάτα ΕΛΛΗ
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στη δίκη των Τεμπών: «Αυτοί που σκότωσαν τα παιδιά, θα έπρεπε να είναι με σκυμμένο το κεφάλι»
«Συγκρούεται ο κόσμος των τεράτων και ο κόσμος των ανθρώπων, θα νικήσουν οι άνθρωποι. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Θα νικήσει η δικαιοσύνη», είπε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας
Ζωή Κωνσταντοπούλου