Τετάρτη, 8 Μαΐ
23oC Αθήνα

Ληστεία στο Πέραμα: «Μας έδεσαν χειροπόδαρα με καλώδια και σχοινιά» λέει στο newsit.gr ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου

Ληστεία στο Πέραμα: «Μας έδεσαν χειροπόδαρα με καλώδια και σχοινιά» λέει στο newsit.gr ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου

Τις εφιαλτικές στιγμές που πέρασε εκείνος και η 45χρονη υπάλληλός του το βράδυ της Δευτέρας (16.10.23) στα χέρια των δύο ληστών περιγράφει στο newsit.gr ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου που έπεσε θύμα κλοπής στην περιοχή του Περάματος.

«Ήταν 9 παρά είκοσι και κλείναμε το μαγαζί και μπαίνει μέσα ένας άντρας και μας λέει “σας προλάβαμε;” τους λέει η υπάλληλος “ναι φυσικά περάστε” και μόλις περνάει ο ένας μέσα και στη συνέχεια ο δεύτερος μαγκώνει κατευθείαν την κοπέλα από τα χέρια και της λέει “πάμε μέσα” στο εργαστήριο. Έρχεται και ο δεύτερος και με έπιασε και εμένα και με έβαλαν στην καρέκλα και με έδεσαν χειροπόδαρα με κάτι σκληρά καλώδια, μας έβαλαν ένα στουπί στο στόμα. Μας έκλεισαν με κορδέλα τα μάτια αλλά μετά μας την έβγαλαν. Την κοπέλα την ξάπλωσαν κάτω και την έδεσαν με σκοινί», τονίζει στο newsit.gr ο ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου στο Πέραμα. 

Ο 88χρονος βρήκε το κουράγιο και κατάφερε να λυθεί από τα καλώδια, προσπαθώντας να τηλεφωνήσει στις αρχές. Ωστόσο έγινε αντιληπτός από τους ληστές.

«Μια στιγμή που ήθελε να πάει στον πίνακα να κόψει το ρεύμα, λύθηκα εγώ και πήγα να πιάσω το τηλέφωνο. Με παίρνει χαμπάρι ο ένας και μπαίνει μέσα, με καθίζει κάτω, μου ξαναδένει τα χέρια, τραβάει όλη την τηλεφωνική εγκατάσταση και τα έσπασε όλα».

ο αξιοσημείωτο είναι ότι ο δεύτερος ληστής πήγε σχεδόν κατευθείαν από την εσωτερική σκάλα στο σπίτι του ηλικιωμένου ιδιοκτήτη του ζαχαροπλαστείου.

«Ο άλλος πήγε πάνω στο σπίτι μου. Εγώ φώναζα βοήθεια, με άκουσε μια γειτόνισσα και κάλεσε την αστυνομία. Άργησε να έρθει και αυτοί είχαν φύγει. Πήγε στοχευμένα και δεν έψαξε και πολύ μέσα στο σπίτι. Μου έκλεψαν λεφτά και κάτι χρυσές λίρες της συγχωρεμένης της μητέρας μου. Και όταν έφυγαν μου πήραν ακόμα και τα κλειδιά του μαγαζιού».

Παρά την μεγάλη περιπέτεια που πέρασε, ο 88χρονος κέρασε τους δημοσιογράφους από τα γλυκά του μαγαζιού, αναφέροντας χαρακτηριστικά «τα δικά μου τα γλυκά δεν παχαίνουν, ομορφαίνουν» και θέλοντας να ξεχάσει όλα όσα έζησε με την υπάλληλό του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις