Τετάρτη, 1 Μαΐ
21oC Αθήνα

Λιβύη: «Η Εύη μας έφυγε για να κλείσει τον κύκλο» – Συγκλονίζει ο θείος της αξιωματικού

Λιβύη: «Η Εύη μας έφυγε για να κλείσει τον κύκλο» – Συγκλονίζει ο θείος της αξιωματικού

«Έχασαν το γιο τους σε τροχαίο το 2005 και τώρα η Εύη μας “έφυγε” για να κλείσει τον κύκλο και να αποτελειώσει τους γονείς της», λέει στο newsit.gr ο θείος της αδικοχαμένης αξιωματικού νοσηλεύτριας στην Ελληνική Αεροπορία, που σκοτώθηκε στη Λιβύη.

Σοκαρισμένος, ακόμα δεν μπορεί να πιστέψει τί συνέβη στην ανιψιά του, η οποία είχε μεταβεί στη Λιβύη, προκειμένου να συνδράμει μετά από το σφυροκόπημα της κακοκαιρίας και σε αυτή την περιοχή. «Δεν ήξερα ότι θα πήγαινε στην Λιβύη για να βοηθήσει. Οι γονείς της μένουν στην Αθήνα και δεν είχαμε μιλήσει», δηλώνει ο θείος της 40χρονης αξιωματικού.

Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρει στο newsit.gr την οικογενειακή τραγωδία που χθες, Κυριακή (17.09.2023) έγινε ακόμα μεγαλύτερη και τον λόγο που η άτυχη γυναίκα είχε επιλέξει να καταταγεί στην Πολεμική Αεροπορία.

«Ο άλλος θείος της, ο Βασίλης σκοτώθηκε το ‘80, πάνω από την Λαμία, όταν το αεροσκάφος έπαθε βλάβη. Ο ξάδερφός μου έχασε και το γιο του σε τροχαίο το 2005 και τώρα η Εύη μας έφυγε για να κλείσει τον κύκλο και να αποτελειώσει τους γονείς της».

Σύμφωνα με τον θείο της αδικοχαμένης σμηναγού, οι Αρχές «ειδοποίησαν τους γονείς να πάνε να κάνουν αναγνώριση της σορού αλλά δεν ξέρω κάτι, κάποιοι λένε ότι είναι απανθρακωμένη. Θα φύγουμε για Αθήνα και εμείς σήμερα ή αύριο για να είμαστε κοντά στους γονείς».

«Η κόρη μου και ο γιος μου πήγανε εθελοντικά να βοηθήσουν»

Την  ίδια ώρα, το newsit.gr επικοινώνησε και με τον πατέρα των δύο διερμηνέων, 33 και 34 χρονών αντίστοιχα, που συμμετείχαν και εκείνοι στην ελληνική αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας και έχασαν τη ζωή τους στο φρικτό τροχαίο στην Λιβύη.

«Πριν λίγο μου έφεραν τη σορό. Η κόρη μου και ο γιος μου πήγανε εθελοντικά να βοηθήσουν» λέει στο newsit.gr ο πατέρας τους που είναι ο πρόεδρος της ελληνικής κοινότητας στην Βεγγάζη.

Η αποστολή των 5 Ελλήνων δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αλλά θα μείνουν για πάντα ήρωες στις καρδιές μας. Οι 10 από τους συνολικά 13 σοβαρά τραυματίες έχουν μεταφερθεί στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών. Οι άλλοι τρεις είναι στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας και στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις