Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Λιβύη: Η τραγική ιστορία της μιας εκ των 5 νεκρών του δυστυχήματος – Είχε σκοτωθεί ο αδερφός της και ο θείος της

Λιβύη: Η τραγική ιστορία της μιας εκ των 5 νεκρών του δυστυχήματος – Είχε σκοτωθεί ο αδερφός της και ο θείος της

Από το Ηράκλειο ήταν η μια από τους 5 νεκρούς του τροχαίου δυστυχήματος της ελληνικής αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λιβύη.

Η Ε.Α, με καταγωγή από το Ηράκλειο, έμενε στην Αθήνα και ήταν μία εκ των τριών στρατιωτικών που «έσβησαν» στο φρικτό τροχαίο στην Λιβύη, στο οποίο σκοτώθηκαν και 2 πολίτες. Ήταν νοσηλεύτρια της Πολεμικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με το creta24.gr, πίσω από την Ε.Α κρύβεται μια τραγική ιστορία, καθώς δεν είναι ο πρώτος θάνατος από δυστύχημα στην οικογένεια.

Ο αδερφός της άτυχης στρατιωτικού είχε επίσης σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα, ενώ ο θείος της ήταν ιπτάμενος και έφυγε από τη ζωή επίσης εν ώρα καθήκοντος, όταν το αεροσκάφος στο οποίο στο επέβαινε κατά τη διάρκεια διατεταγμένης αποστολής, συνετρίβη.

Το κλίμα στο Ηράκλειο είναι βαρύ, καθώς η οικογένεια διατηρεί στενούς δεσμούς με τον τόπο καταγωγής της.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, η 40χρονη πριν μερικά χρόνια σε ανάρτησή της απαντούσε σε όλους όσοι την ρωτούσαν πώς και επέλεξε να καταταγεί στην Πολεμική Αεροπορία.

Όπως ανέφερε ο λόγος ήταν ο θείος της που ήταν ένας πιλότος ο οποίος πέθανε ηρωικά εν ώρα καθήκοντος.

Ο θείος της σκοτώθηκε στις 23 Μαΐου 1980, όταν την ώρα που πραγματοποιούσε πτήση πάνω από την Λαμία το σκάφος παρουσίασε βλάβη. Ενώ ο πύργος ελέγχου του είπε να εγκαταλείψει το σκάφος, εκείνος βλέποντας πως αν το έκανε αυτό το αεροσκάφος θα έπεφτε μέσα στην πόλη της Λαμίας, αρνήθηκε και το οδήγησε έξω από την πόλη, βρίσκοντας τραγικό θάνατο κατά την πτώση του.

Μάλιστα, η ίδια σε ανάρτησή της αναφέρει: «Στην ερώτηση γιατί διάλεξα την Αεροπορία πάντα απαντώ ότι ήμουν προορισμένη να την υπηρετήσω πριν ακόμα γεννηθώ … Ένας μεγάλος άντρας, όπως ο αείμνηστος θείος μου, σε γαλουχεί με υψηλά ιδεώδη όχι μόνο με τον ενάρετο βίο του, αλλά κυρίως με τον «ευκλεή θάνατο» που επιλέγει…»!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις