Ελλάδα

Λιβύη: Κηδεύτηκαν τα αδέλφια διερμηνείς Άντζελα και Φίλιπ που σκοτώθηκαν στο τραγικό τροχαίο – Παρούσα η Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ξεχείλισε ο πόνος και η θλίψη στις κηδείες της Άντζελας και του Φίλιπ, των δύο αδελφών διερμηνέων που βρήκαν τραγικό θάνατο στο τροχαίο της ελληνικής αποστολής των Ενόπλων Δυνάμεων στη Λιβύη. Ήταν παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας της βορειοαφρικανικής χώρας, Κανάκη Μανδαλιού. 

Θρήνος στις κηδείες της Άντζελας και του Φίλιπ που έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα με τους συνολικά πέντε νεκρούς στη Λιβύη. Τα παιδιά του επικεφαλής της ελληνικής κοινότητας, κ. Μανδαλιού, είχαν πάει με την ελληνική αποστολή εθελοντικά ως διερμηνείς στη χώρα της βόρειας Αφρικής. 

Τραγικές φιγούρες οι γονείς των δύο αδικοχαμένων παιδιών.

Μάλιστα, το χτύπημα της μοίρας είναι ακόμα πιο σκληρό, καθώς πρόσφατα η Άντζελα έδωσε χαρά σε όλους με τον γάμο της…

Σκηνές αρχαίας τραγωδίας όταν βγήκαν τα φέρετρα των δύο νέων από τον ιερό ναό Παναγίας Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη:

LIBYA KIDEIA AGAPITOS

Παρούσα στη νεκρώσιμη ακολουθία και η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου που κράταγε λίγα λουλούδια.

Βίντεο του newsit.gr με την προσέλευση της κ. Σακελλαροπούλου:

Η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων:

LIBYA KIDEIA AGAPITOS

Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζορτζ Τσούνης:

LIBYA KIDEIA AGAPITOSΚαι άλλες φωτογραφίες από τον ύστατο χαιρετισμό στα δύο αδέλφια:

LIBYA KIDEIA AGAPITOS

LIBYA KIDEIA AGAPITOS

LIBYA KIDEIA AGAPITOS

LIBYA KIDEIA AGAPITOS

LIBYA KIDEIA AGAPITOS

Η Άντζελα και ο Φίλιπ μετέβησαν με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή στη Λιβύη για να βοηθήσουν τους πληγέντες της κακοκαιρίας Daniel.

libya diermineis

Ταξίδευαν από τη Βεγγάζη στην πόλη Ντέρνα με το μοιραίο λεωφορείο που συγκρούστηκε με το όχημα που ερχόταν από την αντίθετη κατεύθυνση. Και τα δύο αδέλφια σκοτώθηκαν ακαριαία.

Στο ίδιο δυστύχημα βρήκαν τραγικό θάνατο ο 27χρονος αρχιλοχίας της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, Γιώργος Βούλγαρης, η 40χρονη επισμηναγός Εύη Ανδρεαδάκη, που ήταν νοσηλεύτρια στο 251ο γενικό νοσοκομείο Αεροπορίας και η πλωτάρχης Γλυκερία Μεμεκίδου, που εργαζόταν επίσης ως νοσηλεύτρια στην ογκολογική κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.

Ρεπορτάζ: Αγαπητός Ταγκαλής

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ακόμα και πισώπλατα μαχαίρωνε ο 27χρονος την Πηνελόπη στην Ηγουμενίτσα - Κοιμόταν για ώρες ο δράστης μετά το φονικό
Ο 27χρονος είχε απασχολήσει τις αρχές για οπαδική βία και μικροκλοπές - Γιατί τα οικονομικά κίνητρα που ο ίδιος ισχυρίστηκε δεν πείθουν τις αστυνομικές αρχές - Απολογείται την Πέμπτη
25χρονη Πηνελόπη
Τα δύο ραντεβού του Μαζωνάκη για πλασμαφαίρεση και τα sms μεταξύ της γιατρού και υπνοθεραπευτή - «Σε πήρα στον λαιμό μου»
Ο τραγουδιστής είχε προγραμματίσει να κάνει δύο πλασμαφαιρέσεις στο μοιραίο ιατρείο της οδού Καρνεάδου στο Κολωνάκι - Η συνάντηση με τον υπνοθεραπευτή και τα μηνύματα που ρίχνουν φως στην υπόθεση του Γιώργου Μαζωνάκη
Γιώργος Μαζωνάκης
13
Γυναικοκτονία στην Ηγουμενίτσα: Τα κινητά τηλέφωνα θα δώσουν «απαντήσεις» για το κίνητρο του δράστη – «Τσακωμός για 1.900 ευρώ»
Στον 27χρονο απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία με δόλο, ενδοοικογενειακή βία, καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών
Το 25χρονο θύμα της δολοφονίας
6