Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Λουτράκι: Από ένα γκαζάκι ξεκίνησε η φωτιά στην πολυκατοικία

Λουτράκι: Από ένα γκαζάκι ξεκίνησε η φωτιά στην πολυκατοικία

Στιγμές τρόμου και αγωνίας βίωσαν οι ένοικοι περίπου 15 διαμερισμάτων πολυκατοικίας στο Λουτράκι της Κορινθίας, όταν σε διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου ξέσπασε φωτιά η οποία γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Οι φλόγες άρχισαν να ζώνουν το κτίριο στις δύο τα ξημερώματα, ενώ στο σημείο άμεσα έσπευσαν 11 οχήματα με 23 πυροσβέστες. Στον αγώνα της κατάσβεσης που διήρκεσε οκτώ ώρες συνέδραμαν και εθελοντές.

Η πυρκαγιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, ενώ οι πύρινες φλόγες που ξεπηδούσαν από το κτίριο έκαναν το έργο των πυροσβεστών ακόμα πιο δύσκολο.

Εντός του πολυόροφου κτηρίου βρίσκονταν η πλειοψηφία των ενοίκων και των ιδιοκτητών, γεγονός που σήμανε συναγερμό στην πυροσβεστική, καθώς χρειάστηκε η εκκένωση του προκειμένου να μην υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες.

Με γερανό του δήμο και με καλαθοφόρο όχημα του πυροσβεστικού σώματος, ξεκίνησε ο απεγκλωβισμός των κατοίκων της πολυκατοικίας. Συνολικά απεγκλωβίστηκαν 22 άτομα, ενώ τρία άτομα μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο.

“Από την πρώτη στιγμή βρέθηκα στην πολυκατοικία που είχε πιάσει φωτιά. Συνομίλησα με τον ένοικο του διαμερίσματος του δευτέρου ορόφου από όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά και μου είπε ότι πήγε να ψήσει κάτι στο γκαζάκι και πήρε φωτιά”, λέει στο newsit.gr, ο δήμαρχος Λουτρακίου, Γιώργος Γκιώνης και προσθέτει: “Ο δεύτερος όροφος έχει πολλές σοβαρές υλικές ζημιές, ενώ ο 3ο και ο 4ο λιγότερες”.

Οι κάτοικοι της οδού Καποδιστρίου στο Λουτράκι παρέμειναν καθ’ όλη τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας ξύπνιοι, ενώ δεν ήταν λίγοι κι αυτοί που προσπάθησαν με κάθε μέσο και τρόπο να βοηθήσουν στο έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

“Η φωτιά ξεκίνησε από το δεύτερο όροφο τα ξημέρωμα. Το γραφείο μου ευτυχώς δεν έπαθε κάτι. Με ενημέρωσαν ότι τρία άτομα μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα στο νοσοκομείο. Το κτίριο δεν έχει ρεύμα μέχρι αυτή την ώρα”, λέει στο newsit.gr o ιδιοκτήτης γραφείου στο ισόγειο της πολυκατοικίας της οδού Καποδιστρίου, Θωμάς Καναβός. 

Η πυρκαγιά τελικά κατασβηστεί στις 10:30 σήμερα το πρωί, ενώ το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής διεξάγει τις έρευνες για να διαπιστωθούν επακριβώς οι αιτίες και οι συνθήκες που προκάλεσαν τη φωτιά και από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα.   

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις