Τρίτη, 30 Απρ.
20oC Αθήνα

Λούτσα: Πώς εξιχνιάστηκε η δολοφονία των έξι Τούρκων – Ενημέρωση από την ΕΛΑΣ

Λούτσα: Πώς εξιχνιάστηκε η δολοφονία των έξι Τούρκων – Ενημέρωση από την ΕΛΑΣ

Στην εξιχνίαση της πρωτοφανούς για τα ελληνικά δεδομένα δολοφονίας των έξι Τούρκων στη Λούτσα προχώρησε η ΕΛΑΣ. 

Όπως ανακοίνωσε ο Διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Ιωάννης Σκούρας, κατά την παρουσίαση της υπόθεσης, που έγινε σήμερα στο Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, συνελήφθησαν δύο άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση, ενώ αναζητείται ακόμα ένα άτομο. 

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον 32χρονο Τούρκο που είχε συλληφθεί λίγη ώρα μετά την διάπραξη των δολοφονιών καθώς ετοιμαζόταν να ταξιδέψει από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» για Μυτιλήνη, και για έναν 28χρονο, επίσης Τούρκο, που συνελήφθη χθες το πρωί στον Άγιο Δημήτριο.

Ο 32χρονος προσπάθησε να φύγει από το αεροδρόμιο και συνελήφθη εκεί στις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ για τον δεύτερο συγκροτήθηκε μια ειδική ομάδα και χαρτογραφήθηκαν οι κινήσεις του μετά τη δολοφονία.

Ο 32χρονος μάλιστα φορούσε τα ίδια ρούχα και παπούτσια κατά τη διάρκεια της ανθρωποκτονίας κάτι το οποίο διευκόλυνε την σύλληψή του στο αεροδρόμιο. 

Ο 28χρονος που είναι επίσης Τούρκος συνελήφθη χθες στον Άγιο Δημήτριο. Στο σπίτι του βρέθηκε ποσότητα χασίς, αλλά και τα ρούχα που φορούσε την ημέρα της δολοφονίας.

Στο παιχνίδι για τη σύλληψη των δραστών μπήκε και η αντιτρομοκρατική σε επίπεδο πληροφοριών.

Σύμφωνα με όσα ανέφεραν ο 32χρονος είχε αναλάβει να φέρει τους 6 στην Ελλάδα και μετά να τους πάει στην Ιταλία. Τους έδωσε μάλιστα ψεύτικα διαβατήρια και τους έκλεισε το σπίτι στην Λούτσα για να μείνουν προκειμένου να είναι κοντά στο αεροδρόμιο.

Ο 32χρονος ταυτοποίηθηκε από αυτόπτες μάρτυρες και ήταν ο οδηγός. Από την άλλη ο 28χρονος κατόπτευε τον χώρο και έκανε τις προπαρασκευαστικές κινήσεις για τη δολοφονία.

Τρεις οι δράστες, διαφεύγει ένας

Όπως προκύπτει οι δράστες είναι τρεις, δυο έχουν συλληφθεί και ένας διαφεύγει με τα στοιχεία του ακόμη να μην είναι γνωστά. Οι δύο συλληφθέντες ήταν στο σημείο της δολοφονίας, αλλά είναι άγνωστο αν πυροβόλησαν.

Τα έξι θύματα ανήκουν στο περιβάλλον εγκληματικής ομάδας που δρα στο εξωτερικό. Έμειναν λίγο καιρό στη χώρα μας και προορισμός τους ήταν η Ιταλία. Τα έξι θύματα θα πήγαιναν με το αυτοκίνητο στο αεροδρόμιο για να φύγουν και στην αρχή μάλιστα ήταν επιφυλακτικοί να μπουν όλοι μέσα στο ΙΧ γιατί ήταν πολλά άτομα. Τελικά ο 32χρονος τους έπεισε να πάνε με το επιχείρημα ότι η διαδρομή ήταν μικρή. Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν ανήκει σε Ρουμάνο.

Για την εκτέλεση χρησιμοποιήθηκαν τέσσερα 9άρια πιστόλια και είναι πιθανόν ο τρίτος καταζητούμενος να πυροβολούσε με δύο όπλα.

Τα θύματα είχαν ποινικό παρελθόν στην Τουρκία, για ανθρωποκτονίες και εγκληματικές πράξεις, αλλά στην Ελλάδα δεν είχε προκύψει κάτι εναντίον τους.

Οι έξι Τούρκοι πριν από το σπίτι στη Λούτσα έμεναν σε airbnb στο Παλαιό Φάληρο. Σύμφωνα με την ενημέρωση και οι δυο συλληφθέντες είχαν πολιτικό άσυλο και αρνούνται τις κατηγορίες. 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις