Δευτέρα, 29 Απρ.
18oC Αθήνα

Λούτσα: Τη Δευτέρα θα απολογηθούν οι δύο Τούρκοι – Διώκονται για ανθρωποκτονία

Λούτσα: Τη Δευτέρα θα απολογηθούν οι δύο Τούρκοι – Διώκονται για ανθρωποκτονία

Προθεσμία για να απολογηθούν την ερχόμενη Δευτέρα (09.10.23) έλαβαν οι δύο Τούρκοι που συνελήφθησαν για το μακελειό στη Λούτσα.

Νωρίτερα, ασκήθηκε σε βάρος τους ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συρροή και οπλοφορία – οπλοχρησία. 

Οι δύο συλληφθέντες 32 και 28 χρόνων, Τούρκοι, είχαν συγκεκριμένους ρόλους. Ο 32χρονος είχε αναλάβει να φέρει τους 6 στην Ελλάδα και μετά να τους πάει στην Ιταλία. Τους έδωσε μάλιστα ψεύτικα διαβατήρια και τους έκλεισε το σπίτι στην Λούτσα για να μείνουν προκειμένου να είναι κοντά στο αεροδρόμιο.

Ο 32χρονος ταυτοποιήθηκε από αυτόπτες μάρτυρες και ήταν ο οδηγός. Από την άλλη ο 28χρονος κατόπτευε τον χώρο και έκανε τις προπαρασκευαστικές κινήσεις για τη δολοφονία.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τον άγνωστο πιστολέρο με τα δυο 9αρια πιστόλια, που θεωρούν ότι ήταν και ο βασικός εκτελεστής των έξι Τούρκων. Στο κάδρο των προσώπων της ματωμένης αυτής ιστορίας, εμφανίζεται και ένα έβδομο άτομο, το οποίο έχει κληθεί ως μάρτυρας και ήταν στο σπίτι της Λούτσας, την ώρα που έφευγε η ομάδα των «έξι» μαζί με τον 32χρονο, για το αεροδρόμιο και μάλιστα έβγαλε μαζί τους και αναμνηστική φωτογραφία.

Ο συγκεκριμένος Τούρκος συνελήφθη πριν μερικές ημέρες, καθώς πάνω του βρέθηκε ένα πιστόλι που έμοιαζε με αυτά της δολοφονίας. Το όπλο δεν ταυτοποιήθηκε, όμως ο αλλοδαπός που κρατείται και σήμερα, οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης του στην Τουρκία, καθώς σε βάρος του υπάρχει «ερυθρά αγγελία» για πρόκληση σωματικών βλαβών στην γειτονική χώρα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις