Κυριακή, 28 Απρ.
19oC Αθήνα

Λούτσα: Το χρονικό ενός συμβολαίου θανάτου που οδήγησε σε άγρια ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μαφιόζικων ομάδων της Τουρκίας

Λούτσα: Το χρονικό ενός συμβολαίου θανάτου που οδήγησε σε άγρια ξεκαθαρίσματα λογαριασμών μαφιόζικων ομάδων της Τουρκίας

Τα έξι θύματα, μέλη εγκληματικής οργάνωσης της Τουρκίας, παγιδεύτηκαν από τον 32χρονο ομοεθνή τους, συλληφθέντα και ήρθαν στην Ελλάδα με την υπόσχεση ότι θα βρουν καταφύγιο στην Ιταλία, μακριά από το κυνήγι της αντίπαλης συμμορίας. Όμως ο Τούρκος, τους «πούλησε», άλλαξε στρατόπεδο και τους έστησε μια παγίδα θανάτου στη Λούτσα, που σφραγίστηκε με σφαίρες από τέσσερα 9αρια πιστόλια και αίμα.

Το χαρακτηριστικό στοιχείο, είναι ότι ο Τούρκος προδότης, σχεδίαζε τη μαζική δολοφονία των έξι συμπατριωτών του, μέσα σε κλειστό χώρο, με το πρόσχημα ότι θα τους κουρέψει, πριν πετάξουν για την Ιταλία. Όμως, τελευταία στιγμή το σχέδιο ματαιώθηκε, επειδή εκείνοι αρνήθηκαν, πιθανόν γιατί κατάλαβαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Έτσι, το πλάνο του άλλαξε και δίνοντας τους από ένα πλαστό boarding pass μαζί με ψεύτικες ταυτότητες, προσφέρθηκε να τους οδηγήσει στο αεροδρόμιο για να ταξιδέψουν μέσα στις επόμενες δύο ώρες της 11ης Σεπτεμβρίου, στην Ιταλία. Λίγο πριν φτάσουν στο αεροδρόμιο, δηλαδή στο σημείο της δολοφονίας στη Λούτσα, ο 32χρονος Τούρκος σταμάτησε το αυτοκίνητο, βγήκε έξω και με τη βοήθεια του άλλου Τούρκου συλληφθέντα, ηλικίας 28 ετών, και ενός άγνωστου πιστολέρο που δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμα, ο οποίος είχε στα χέρια του δύο πιστόλια, τους στέλνουν στον θάνατο. Οι εκτελεστές, πυροβολούν κατά ριπάς, τους δολοφονούν και στη συνέχεια εξαφανίζονται.

Σύμφωνα με τις αναλύσεις της Ασφάλειας, ο 32χρονος, μετά το λουτρό αίματος, έφυγε από το σημείο, πήγε στο Παλαιό Φάληρο και από εκεί κατευθείαν για το αεροδρόμιο έχοντας μάλιστα μαζί του και τα ρούχα που φορούσε στο σκηνικό της δολοφονίας, για να πετάξει για τη Μυτιλήνη. Εκεί, οι έμπειροι αξιωματικοί του αεροδρομίου, είδαν από το Χ-ray ότι είχε τέσσερις σφαίρες μαζί του και τον έπιασαν. Το μεγάλο ερώτημα των αστυνομικών, είναι πώς ο έμπειρος αυτός μαφιόζος, έκανε το λάθος τα κουβαλάει στις αποσκευές του τις σφαίρες. Άραγε, λένε οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών, τις «ξέχασε» ή κάποιοι του τις «φύτεψαν» τελευταία στιγμή για να τον εξουδετερώσουν και να κλείσει με την σύλληψη του υπόθεση της εξαπλής δολοφονίας;

Ο 28χρονος συλληφθείς από την άλλη, κάτοικος Αγίου Δημητρίου, δεν φαίνεται να έχει κάποιο συγκεκριμένο επαγγελματικό αντικείμενο και ζούσε χωρίς να παρουσιάζει εισοδήματα. Μέσα στο σπίτι του βρέθηκε και μικροποσότητα χασίς, που δείχνει ότι είχε ενεργό ρόλο στην οργάνωση χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί μέχρι στιγμής ποιος είναι αυτός. Και οι δύο συλληφθέντες αξίζει να σημειωθεί ότι είχαν πολιτικό άσυλο και μπορούσαν να κυκλοφορούν άνετα στη χώρα. Οι αστυνομικοί αναζητούν τον άγνωστο πιστολέρο με τα δυο 9αρια πιστόλια, που θεωρούν ότι ήταν και ο βασικός εκτελεστής των έξι Τούρκων. Στο κάδρο των προσώπων της ματωμένης αυτής ιστορίας, εμφανίζεται και ένα έβδομο άτομο, το οποίο έχει κληθεί ως μάρτυρας και ήταν στο σπίτι της Λούτσας, την ώρα που έφευγε η ομάδα των «έξι» μαζί με τον 32χρονο, για το αεροδρόμιο και μάλιστα έβγαλε μαζί τους και αναμνηστική φωτογραφία. Ο συγκεκριμένος Τούρκος συνελήφθη πριν μερικές ημέρες, καθώς πάνω του βρέθηκε ένα πιστόλι που έμοιαζε με αυτά της δολοφονίας. Το όπλο δεν ταυτοποιήθηκε, όμως ο αλλοδαπός που κρατείται και σήμερα, οδηγήθηκε στον Κορυδαλλό, προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης του στην Τουρκία, καθώς σε βάρος του υπάρχει «ερυθρά αγγελία» για πρόκληση σωματικών βλαβών στην γειτονική χώρα.

Πώς στήθηκε το σκηνικό

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πληροφορίες και τα στοιχεία της έρευνας του Ανθρωποκτονιών, οι έξι Τούρκοι γνώριζαν ότι κινδυνεύουν από αντίπαλη συμμορία στη χώρα τους. Στις αρχές Ιουλίου έφυγαν και βρήκαν καταφύγιο στην χώρα μας. Αρχικά, έμειναν σε νοικιασμένο διαμέρισμα στην περιοχή του Παλαιού Φαλήρου. Ένα σημείο από το οποίο φαίνεται να πέρασε και ο 32χρονος ομοεθνής τους, συλληφθείς. Στη συνέχεια με το πρόσχημα του Τούρκου προδότη, ότι ψάχνουν ένα χώρο δίπλα στο αεροδρόμιο για να μπορεί να είναι πιο εύκολη η πρόσβαση σε αυτό για το ταξίδι τους στην Ιταλία, νοίκιασαν το διαμέρισμα στην Αρτέμιδα. Εκεί παρέμειναν μέχρι και την ημέρα της δολοφονίας τους.

Το σχέδιο του Τούρκου, όπως το είχε παρουσιάσει στα θύματα, ήταν να έβρισκαν για λίγο καιρό καταφύγιο στη χώρα μας και από εκεί να την «κοπανούσαν» αεροπορικώς για την Ιταλία, προκειμένου να σβήσουν εκεί τα ίχνη τους. Η ομάδα των έξι, πείστηκε γιατί και ο 32χρονος που τους παγίδευσε ήταν μέλος της ίδιας οργάνωσης και θεώρησαν ότι τον είχαν στείλει τα μεγάλα αφεντικά για να τακτοποιήσει το ταξίδι της διαφυγής τους. Όμως, χωρίς να έχει διευκρινιστεί με ποιον τρόπο και πότε, ο 32χρονος Τούρκος άλλαξε στρατόπεδο, πήγε με τους αντιπάλους και τελικά ήταν το μοιραίο πρόσωπο που έστησε το σχέδιο του θανάτου που εκτελέστηκε στη Λούτσα.

Ο 28χρονος από την άλλη, φαίνεται να ήρθε -άγνωστο πώς- σε επαφή με τον 32χρονο ενορχηστρωτή της παγίδας και να τον βοηθούσε να υλοποιήσει το σχέδιο του. Οι αρχές ψάχνουν να βρουν αν και ποια εμπλοκή, έχει σε επιθέσεις εκτός Ελλάδας και αν συμμετείχε σε άγρια ξεκαθαρίσματα λογαριασμών συμμοριών της Κωνσταντινούπολης. Και οι δύο -σύμφωνα με την έρευνα των αρχών- φέρονται να εμπλέκονται σε κυκλώματα διακίνησης μεταναστών, ενώ σε ό,τι έχει να κάνει με το ματωμένο σκηνικό της 11ης Σεπτεμβρίου, εκτιμάται ότι αφού χάλασε το σχέδιο με το κομμωτήριο και την εκτέλεση στον κλειστό χώρο ο 28χρονος από τον Άγιο Δημήτριο, επιστρατεύτηκε και περίμενε στο σημείο της δολοφονίας να εμφανιστεί το όχημα με τους έξι Τούρκους.

Τότε, ο 32χρονος οδηγός του Ford, αντί να πάρει το δρόμο για το αεροδρόμιο, πήρε την αντίθετη κατεύθυνση, λίγα μέτρα πιο κάτω τράβηξε χειρόφρενο, άνοιξε την πόρτα και πετάχτηκε έξω για να περάσει το σχέδιο στην επόμενη φάση και ο πιστολέρο με τα δυο 9αρια πιστόλια να «γαζώσει» τους έξι Τούρκους και να τους «πάρει» τη ζωή. Αυτός ήταν και ο λόγος που καμιά σφαίρα δεν βρέθηκε στη θέση του οδηγού, καθώς ήταν ο ίδιος άνθρωπος που τράβηξε χειρόφρενο και σηκώθηκε και έφυγε, για να ανοίξει το δρόμο για την εκτέλεση.

Στη συνέχεια -άγνωστο πώς- οι αρχές εκτιμούν πιθανότατα με μηχανές, οι τρεις άντρες έφυγαν από το σημείο. Ο 32χρονος Τούρκος πήγε στο Παλαιό Φάληρο, πήρε τη βαλίτσα του και μετέβη στο αεροδρόμιο, προκειμένου να πετάξει για Μυτιλήνη, αλλά μπλοκαρίστηκε από τους αστυνομικούς που είδαν τις σφαίρες, ενώ ο 28χρονος ομοεθνής συνεργός του επέστρεψε στο σπίτι του στον Άγιο Δημήτριο.

Μεγάλο μυστήριο για τους αστυνομικούς παραμένει ο εκτελεστής με τα δύο πιστόλια. Ένα πρόσωπο για τον οποίο οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ, γνωρίζουν ελάχιστα πράγματα. Αυτό που είναι σίγουρο, λένε, είναι ότι ο αταυτοποίητος άνδρας, είναι πολύ έμπειρος στην εκτέλεση συμβολαίων θανάτου, ξέρει να χειρίζεται αριστοτεχνικά τα όπλα και θεωρείται φυσικά το βασικό «πιστόλι» στην εκτέλεση των έξι Τούρκων. Γι’ αυτόν, ακόμα και οι ίδιοι οι συλληφθέντες αν και αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες, τηρούν αρνητική στάση και δεν αποκαλύπτουν το παραμικρό γνωρίζοντας ότι αν ανοίξουν το στόμα τους και «δώσουν» στις αρχές την ταυτότητα του τότε κινδυνεύει η ζωή των ίδιων και των δικών τους ανθρώπων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις