Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Λοβέρδος: “δεν υπάρχει σάλιο στα ταμεία”

Άδειασαν τα ταμεία στον ΟΑΕΔ; ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Άδειασαν τα ταμεία στον ΟΑΕΔ; ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κινδυνεύουν χιλιάδες άνεργοι να μείνουν χωρίς επίδομα στο τέλος του μήνα, αφού από την Πέμπτη το υπουργείο Εργασίας δεν διαθέτει χρήματα για να καταβάλλει πλέον.

Με τη φράση “τα ταμεία ειναι άδεια κι όταν λέμε είναι άδεια είναι άδεια, δεν υπάρχει σάλιο” ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος περιέγραψε την εικόνα των οικοπνομικών του υπουργείου του.

Μιλώντας ο κ. Λοβέρδος στον Real FM ξεκαθάρισε ότι την Τετάρτη τελειώνει το ρευστό, από Πέμπτη υπάρχει πρόβλημα να δώσουμε το επίδομα ανεργίας, κάτι που σημαίνει πως εάν τελικά ισχύσει χιλιάδες άνεργοι θα μείνουν χωρίς χρήματα.

«Νιώθω πάρα πολύ πικρή γεύση που η χώρα μου έφτασε εκεί, όπως όμως πικρή γεύση νιώθω όταν δεν έχω να πληρώσω το επίδομα ανεργίας. Όταν έρχεται ο διοικητής του ΟΑΕΔ εδώ και μου λέει δεν έχω να πληρώσω από Πέμπτη το επίδομα ανεργίας και ψάχνουμε να βρούμε τα απαραίτητα ευρώ για να πληρωθούν τα επιδόματα ανεργίας. Νιώθω ευχάριστα εκεί;» πρόσθεσε.
 
Ο διοικητής του ΟΑΕΔ Ηλίας Κικίλιας τόνισε ότι τα ταμεία άδειασαν επί της προηγούμενης διοίκησης, καθώς έτρεχαν δαπανηρά προγράμματα, όπως τα Stage και η άδεια μητρότητας, χωρίς να έχουν εξασφαλιστεί ανάλογοι πόροι, ενώ στα 6 δισ. έχει φτάσει και η οφειλή του ΙΚΑ προς τον Οργανισμό.
 
Ο κ. Κικιλιας ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι οι άνεργοι δεν θα μείνουν απλήρωτοι, λέγοντας ότι: «Ο ΟΑΕΔ, για πρώτη φορά στην ιστορία του εδώ και 50 χρόνια, είναι σε μια εξαιρετικά δύσκολη ταμειακή κατάσταση, αλλά τα επιδόματα ανεργίας θα συνεχίσουν να πληρώνονται».

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό ο υπουργός Εργασίας, επεσήμανε ότι δεν μπορούν να αυξηθούν οι εισφορές, ενώ σχετικά με τα όρια ηλικίας δήλωσε πως από τα 65 αν αρχίσεις και τα ανεβάζεις κάθε χρόνο επειδή δεν έχει λεφτά που θα φτάσεις, θα γίνει κωμική η τακτική σου μετά από λίγο καιρό και θα φτάσεις σε 2-3 χρόνια να έχεις βάλει όριο ηλικίας τα 80 χρόνια.

Το ΚΚΕ αντέδρασε άμεσα στις δηλώσεις του κ. Λοβέρδου σημειώνοντας χαρακτηριστικά “ας αφήσει τις ασκήσεις υποκρισίας και τρομοκρατίας ο υπουργός Εργασίας. Την ίδια ώρα που κλαίγεται για τα άδεια Ταμεία, δίνει εκατομμύρια ευρώ από τα χρήματα των εργαζομένων στους μεγαλοεπιχειρηματίες μέσω του ΟΑΕΔ, αντί για επίδομα στους ανέργους”.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως ο υπουργός Εργασίας προσπαθεί να δημιουργήσει επικοινωνιακά την εικόνα ότι δήθεν αντιδρά και αντιστέκεται σε όσα αντεργατικά τον «συμβούλευσαν» να κάνει στον τομέα ευθύνης του οι ευρωυπάλληλοι, που τον επισκέφτηκαν και τον έλεγξαν με προσβλητικό για το ρόλο του, αλλά και για την ίδια τη χώρα μας, τρόπο. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε