Ελλάδα

Μαγιορκίνης για άνοιγμα σχολείων: Θα πήγαινα προς τις 14 Σεπτεμβρίου

Επικοινωνία Μητσοτάκη με λοιμωξιολόγους για την ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων. Τι ειπώθηκε. Τα σχολεία θα ανοίξουν ή 7 ή 14 Σεπτεμβρίου. Επίσημες ανακοινώσεις την Τρίτη 01/09.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Το σημείο κλειδί για το άνοιγμα των σχολείων είναι η επιδημιολογική εικόνα γενικά», είπε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης μιλώντας πριν από λίγο στον ΣΚΑΙ.

Το θέμα όπως είπε θα συζητηθεί και σήμερα από την επιτροπή για να αποφασίσουν με σιγουριά τι ακριβώς θα συμβεί.

«Υπάρχει όλο το τελευταίο 15νθημερο αυξημένη επιδιολογική εικόνα», είπε και πρόσθεσε ότι «εγώ θα έκλεινα προς τις 14 Σεπτεμβρίου αλλά αυτό δεν έχει πολλή σημασία και σήμερα θα ακουστούν όλες οι απόψεις». 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 14η Σεπτεμβρίου θεωρείται ως η πιθανότερη ημερομηνία να ανοίξουν τα σχολεία και αυτό επισημάνθηκε στην σημερινή τακτική επικοινωνία που είχε με τους λοιμωξιολόγους ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά το υπουργικό συμβούλιο.

Επίσημα πάντως η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς θα ανακοινωθεί αύριο Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου σε συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Προ των πυλών κακοκαιρία με βροχές και νοτιάδες την Κυριακή σε πολλές περιοχές της χώρας - Η πρόγνωση της Τυράσκη
Ο άστατος καιρός θα κινηθεί νοτιοανατολικά, πρώτα προς τα δυτικά με περισσότερες βροχές και στη συνέχεια θα επεκταθούν τα φαινόμενα σε περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα
καιρός
Κυκλοφοριακό στη Νότια Αθήνα: Πώς η υπογειοποίηση της Ποσειδώνος μπορεί να αλλάξει τον χάρτη των μετακινήσεων στο νότιο τμήμα της πόλης
Το κυκλοφοριακό αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της καθημερινότητας για χιλιάδες κατοίκους της Νότιας Αθήνας. Η Λεωφόρος...
ATHENS, GREECE - FABRUARY 04, 2026: A high-angle view from a bridge showing heavy vehicle traffic including cars, motorcycles, and trucks on a multi-lane road in Athens. In the background, the city's residential buildings and mountains are visible under a cloudy sky.
«Καίτη Γαρμπή και Διονύσης Σχοινάς έχουν προσφύγει στον Άρειο Πάγο» απάντησε ο δικηγόρος του επιχειρηματία για τη δικαστική διαμάχη τους
«Μέχρι την κρίση του Αρείου Πάγου, που θεωρείται βέβαιο ότι θα απορρίψει την αναίρεση ως παντελώς αβάσιμη, η υπόθεση έχει κριθεί τελεσίδικα σε βάρος των καλλιτεχνών», ανέφερε ο Νίκος Αγαπηνός
Καίτη Γαρμπή και Διονύσης Σχοινάς
7