Ελλάδα

Μαγιορκίνης για έξαρση κορονοϊού: Μπορεί να δούμε 350 κρούσματα ημερησίως στην Ελλάδα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

“Υπάρχει αυξημένη ανησυχία” για την έξαρση στα κρούσματα κορονοϊού τις τελευταίες μέρες στην Ελλάδα, τονίζει ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, κ. Γκίκας Μαγιορκίνης.

Για την ανησυχητική αύξηση – ρεκόρ των κρουσμάτων του κορονοϊού – με 203 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες Κυριακή, μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.

«Υπάρχει αυξημένη ανησυχία, η δυναμική είναι δεύτερου κύματος» έκρινε ο κ. Μαγιορκίνης ο οποίος σημείωσε πως υπάρχουν όλα τα χαρακτηριστικά ενός δεύτερου κύματος μέσα στο καλοκαίρι.

«Αυτό δημιουργεί πολλές ανησυχίες και ελπίζουμε τα μέτρα που ελήφθησαν να έχουν κάποια αποτελεσματικότητα τις επόμενες ημέρες», είπε

Στάθηκε, μάλιστα, στην αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων, ενώ τόνισε πως «αν συνεχιστεί η δραματική αύξηση των κρουσμάτων τότε μπορεί να δούμε πάνω από 300 ή και 350 κρούσματα ημερησίως».

Στο τραπέζι βρίσκονται νέα αυστηρά μέτρα, ανάλογα με αυτά που λήφθηκαν στον Πόρο, όπως για παράδειγμα η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγιειονομικού ενδιαφέροντος μετά τις 23.00, ενώ προβληματισμό προκαλεί στους ειδικούς ο κίνδυνος συγχρωτισμού ενόψει Δεκαπενταύγουστου.

Τέλος, ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης σημείωσε πως είναι θέμα χρόνου η μετάδοση του κορονοϊού από τη μια ηλικιακή ομάδα στην άλλη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θάνατος Γιώργου Μαζωνάκη: Τι θα ισχυριστεί ο υπνοθεραπευτής στην κατάθεσή του – «Η γιατρός ήταν πελάτισσά μου»
Η έρευνα για τις συνθήκες του θανάτου του Γιώργου Μαζωνάκη προχωρά, με τις αρχές να εξετάζουν προσεκτικά τα μηνύματα και τις επικοινωνίες του υπνοθεραπευτή
Μαζωνάκης 7
Λαμία: Στη φυλακή δύο ανήλικοι «ποντικοί» που λήστεψαν διευθύντρια παιδικού σταθμού – Αναζητείται 15χρονος συνεργός τους
Στο πλαίσιο του αυτοφώρου, οι αστυνομικοί σχημάτισαν ξεχωριστή δικογραφία για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου σε βάρος των μητέρων των δραστών
Περιπολικό