Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Πυρκαγιά στο Λαύριο – Έρευνα για εμπρησμό με εντολή Χαρδαλιά – Σε ύφεση με διάσπαρτες εστίες

Πυρκαγιά στο Λαύριο – Έρευνα για εμπρησμό με εντολή Χαρδαλιά – Σε ύφεση με διάσπαρτες εστίες

Σε ύφεση είναι η φωτιά η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι, πιθανόν από βολές, σε έκταση των εγκαταστάσεων της Ελληνικής Βιομηχανίας Όπλων (νυν Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα) ΕΒΟ, στο Λαύριο, κατακαίοντας χαμηλή βλάστηση και σκουπίδια.

 Οι πυροσβέστες τόσο από το έδαφος όσο και από τον αέρα δίνουν μάχη με διάσπαρτες εστίες αλλά χωρίς ενεργό μέτωπο.

Με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος, Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού στην περιοχή Πούντα Ζέζα στο Λαύριο, για την άμεση διερεύνηση των αιτίων της  πυρκαγιάς.

Νωρίτερα, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν οι οικισμοί Αγριλέζα και Αγ. Γεράσιμος όπως και η παιδική κατασκήνωση αλλά και ένας άτυπος καταυλισμός μεταναστών και προσφύγων που λειτουργεί σε κοντινή έκταση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Click4More Μεγάλη φωτιά στο Λαύριο – Εκκενώνονται προληπτικά οικισμοί

Από την πρώτη στιγμή ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής έφτασαν στο σημείο και παρών ήταν και ο αρχηγός της. Στο σημείο μετέβησαν εσπευσμένα και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς και ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής Βασίλης Κόκκαλης.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, αυτή την ώρα επιχειρούν 67 πυροσβέστες με 28 οχήματα, ειδικό μηχανοκίνητο, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, ενώ από αέρος συντρέχουν δύο αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Η Αστυνομία, λόγω της πυρκαγιάς, προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή του Λαυρίου.

Δείτε φωτογραφίες από την φωτιά 

Ρεπορτάζ: θεοδόσης Πάνου – Λευτέρης Σουχάιμπ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις