Τρίτη, 5 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μάιος σαν καλοκαίρι: Γέμισαν οι παραλίες της Αττικής παρά τις τσιμπημένες τιμές

Μάιος σαν καλοκαίρι: Γέμισαν οι παραλίες της Αττικής παρά τις τσιμπημένες τιμές

Οι υψηλές θερμοκρασίες και ο λαμπερός ήλιος βοήθησαν ώστε να γεμίσουν οι παραλίες της Αττικής με Αθηναίους που επέλεξαν τη θάλασσα για την κυριακάτικη εκδρομή τους. 

Κάποιοι επέλεξαν να στήσουν την ομπρέλα τους σε μία ανοργάνωτη παραλία της Αττικής, ενώ άλλοι επέλεξαν να απολαύσουν το μπάνιο τους σε μια οργανωμένη πλαζ.

Ωστόσο, αρκετοί ήταν αυτοί που μίλησαν στο newsit.gr και έκαναν λόγο για ανεβασμένες τιμές σε σχέση με πέρσι στις οργανωμένες παραλίες.

“Είναι αυξημένες οι τιμές σε σχέση με άλλες χρονιές, όπως είναι σε όλα όμως” ανέφερε ένας άνδρας που βρέθηκε από νωρίς το πρωί σε μια παραλία της Αττικής με την οικογένειά του και συνέχισε “πέρυσι το σετ ξαπλώστρα ομπρέλες ήταν στα 12 ευρώ, σήμερα το πληρώσαμε 14 ευρώ και είμαστε ακόμα στον Μάιο”.

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, μιλώντας στο newsit.gr για το που κυμαίνονται οι τιμές στις παραλίες του συγκεκριμένου δήμου, ανέφερε: “Οι δύο παραλίες του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης είναι παραλίες που έχουν δοθεί σε ιδιώτες, υπάρχει μια παραλία που τη λειτουργεί το ελληνικό δημόσιο και μια ακόμα που είναι κομμάτι ξενοδοχειακής εγκατάστασης.

Το θέμα εδώ είναι ότι οι παραλίες που έχουν μισθωθεί στους ιδιώτες, η Α’ πλαζ Βούλας και η Βάρκιζα, έχουν διατηρήσει τις τιμές σε ανεκτά επίπεδα σε συνεννόηση με τον δήμο, όπως και πέρυσι και πρόπερσι. Αυτές οι παραλίες έχουν ένα σχετικά ανεκτό τίμημα της τάξεως των 6 ευρώ η είσοδος”.

Η άλλη παραλία τώρα, που είναι υπό δημόσιο έλεγχο, “ξαφνικά, αποφασίζει μονομερώς χωρίς να συνεννοηθεί ούτε με τον δήμο ούτε με κανέναν άλλον, να αυξήσει δυσανάλογα τις τιμές. Φέτος επίσης, τροποποίησε την είσοδο των ΑΜΕΑ, με αναπηρία άνω των 67% και αντί να είναι ελεύθερη η είσοδος, όπως είναι παντού, τελικά το ανέβασε στο 80%. Μετά την κατακραυγή που έγινε, το πήρε πίσω. Δεν το πήρε όμως συνολικά πίσω, καθώς για τους συνοδούς, ενώ έμπαιναν δωρεάν, τώρα θα πρέπει να πληρώσουν το μισό εισιτήριο” επεσήμανε ο δήμαρχος.

Οι τιμές για την είσοδο των πολιτών σε αυτήν την παραλία, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντέλλο “ξεκινάνε από 10 ευρώ και φτάνουν τα 15-17 και αυτές οι τιμές είναι μέχρι τέλη Μαΐου και μετά απ’ όσο γνωρίζω αναμένονται και άλλες αυξήσεις“.

Όπως ανέφερε οι τιμές γενικότερα στις άλλες παραλίες ξεκινούν από “5 με 6 ευρώ και το Σαββατοκύριακο ανεβαίνουν στα 8 με 9”.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις