Τρίτη, 7 Μαΐ
23oC Αθήνα

Μαίρη Χρονοπούλου: Όταν ο Νίκος Φώσκολος την έστειλε σε αληθινή κηδεία για τα γυρίσματα του «Ορατότης Μηδέν»

Μαίρη Χρονοπούλου: Όταν ο Νίκος Φώσκολος την έστειλε σε αληθινή κηδεία για τα γυρίσματα του «Ορατότης Μηδέν»

Μια απίστευτη και λιγάκι… μακάβρια ιστορία με την Μαίρη Χρονοπούλου είχε αποκαλύψει ο Μάκης Δελαπόρτας στην εκπομπή Στούντιο 4, καθώς είπε ότι η ηθοποιός που έφυγε σήμερα (6.10.2023) από τη ζωή είχε αναγκαστεί να πάει σε μια άσχετη κηδεία για τις ανάγκες ενός γυρίσματος και τα όσα συνέβησαν ήταν κωμικοτραγικά.

Ο Μάκης Δελαπόρτας είπε πως όταν γυριζόταν (το 1969) η ταινία «Ορατότης Μηδέν» ο σκηνοθέτης Νίκος Φώσκολος ήθελε να γυρίσει μια σκηνή μια μια κηδεία, αλλά το μπάτζετ δεν έφτανε για να προσληφθούν ηθοποιοί –  κομπάρσοι και να γίνει η σκηνή και έτσι έστειλε την Μαίρη Χρονοπούλου, που έχασε σήμερα τη μεγάλη μάχη και έφυγε από τη ζωή, σε μια άσχετη κηδεία.

«Στην ταινία υπάρχει μια σκηνή – έξω από δω – σε ένα νεκροταφείο, αλλά επειδή οι κομπάρσοι πληρώνονταν ακριβά και η παραγωγή δεν το άντεχε και το μπάτζετ ήταν πιο μικρό είπε ο Φώσκολος στη Μαίρη Χρονοπούλου: ”Μαίρη μου λοιπόν, θα πάμε στο Α’ Νεκροταφείο, θα μπούμε, θα δούμε μια κηδεία από μακριά, θα μπεις εσύ μακιγιαρισμένη, βαμμένη με λουλούδια στα χέρια, ανάμεσα στον κόσμο στην αληθινή κηδεία, κι από μακρινό πλάνο θα είσαι ανάμεσα στους συγγενείς που πενθούν”».

Η Μαίρη Χρονοπούλου έκανε πράξη την επιθυμία του. Πήγε σε μια κηδεία που γινόταν εκεί και μπήκε ανάμεσα στον κόσμο.

«Και πάει δίπλα στη χήρα. Την βλέπει η χήρα, δίπλα της. Η Μαίρη να έχει βγάλει το μαντίλι. Και της λέει ”κυρία Χρονοπούλου ξέρετε κι εσείς τον Παντελή;’‘. ”Μα τον  Παντελή δεν ήξερα; Φίλος μου…”, της λέει η Χρονοπούλου», τόνισε ο Μάκης Δελαπόρτας.

  

«Η χήρα λέει: ”Μα δεν μου είχε πει τίποτα, για σας” και η Μαίρη Χρονοπούλου της απαντά: ”Αχ, κυρία μου από μικρή είμαστε φίλοι με τον Παντελή”. Και η χήρα της λέει: ”Σοβαρά;”, τόνισε ο Μάκης Δελαπόρτας.

Η σκηνή μάλιστα τραβήχτηκε κανονικά από το συνεργείο που έπαιρνε μακρινά πλάνα και μπήκε κανονικά στην ταινία.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις