Ελλάδα

Μακεδονία: Θλιβερός ο απολογισμός της χαλαζόπτωσης

Άρχισε από το πρωί η καταγραφή των ζημιών σε γεωργικές καλλιέργειες από τη χαλαζόπτωση και τις πλημμύρες του Σαββατοκύριακου...

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο νομό Καβάλας, όπου σημειώθηκαν οι μεγαλύτερες καταστροφές από το χαλάζι, κλιμάκια γεωπόνων του τοπικού ΕΛΓΑ καταγράφουν τις καταστροφές, σε καλλιέργειες αμπελιών, κηπευτικών και οπωροφόρων δένδρων, ενώ ανάλογες αυτοψίες γίνονται και σε περιοχές των νομών Καστοριάς, Πέλλας, Κιλκίς και Χαλκιδικής.

Στην περιοχή του νομού Καβάλας, η σφοδρή χαλαζόπτωση, σε μέγεθος καρυδιού, έπληξε κυρίως στους Δήμους Ορφανού και Ελευθερών και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η καταστροφή είναι ολοκληρωτική σε αμπέλια με επιτραπέζιες ποικιλίες σταφυλιών, που προορίζονταν κυρίως για εξαγωγές.

Καταστροφές σε καλλιέργειες σιτηρών, οπωροφόρων δένδρων και κηπευτικών προκλήθηκαν, επίσης, στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς, στα Νέα Πλάγια, στη Βάβδο και στη Σωζόπολη Χαλκιδικής, ενώ σε περιοχές του νομού Κιλκίς, από το χαλάζι σημειώθηκαν ζημίες σε στέγες σπιτιών, ηλιακούς συλλέκτες και οχήματα.

Οι καλλιεργητές στην ορεινή Χαλκιδική εκτιμούν ότι οι ζημίες σε καλλιέργειες ποικιλιών επιτραπέζιας ελιάς ξεπερνούν το 70% της παραγωγής, ενώ σε απόγνωση βρίσκονται γεωργοί στα δημοτικά διαμερίσματα Πορταριάς και Σημάντρων Χαλκιδικής, όπου η ζημία στα βερίκοκα είναι σχεδόν ολοκληρωτική.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θάνατος Σήφη Βαλυράκη: Έφεση για την αθώωση των ψαράδων θα καταθέσει η οικογένεια την Τρίτη
«Δεν είναι αθώοι, αλλά ένοχοι, όπως υποστήριξαν ο εισαγγελέας και ο πρόεδρος του δικαστηρίου», αναφέρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που εκπροσωπεί την οικογένεια του πρώην υπουργού
Η χήρα του Σήφη Βαλυράκη, Μίνα
Σοκ στη Φθιώτιδα: Καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση 4χρονης σε παιδικό σταθμό – «Φαινόταν ότι κάτι την βασανίζει, την πονάει»
«Μου είπε ”δεν θέλω να πάω με τίποτα, μαμά, σχολείο”. Με το που άρχισα να μιλάω για το σχολείο, το παιδί έκανε πολύ νευρικές κινήσεις» αποκαλύπτει η μητέρα της ανήλικης
Σοκ στη Φθιώτιδα: Καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση 4χρονης σε παιδικό σταθμό – «Φαινόταν ότι κάτι την βασανίζει, την πονάει»
10