Ελλάδα

Θάνατος Σήφη Βαλυράκη: Έφεση για την αθώωση των ψαράδων θα καταθέσει η οικογένεια την Τρίτη

«Δεν είναι αθώοι, αλλά ένοχοι, όπως υποστήριξαν ο εισαγγελέας και ο πρόεδρος του δικαστηρίου», αναφέρει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που εκπροσωπεί την οικογένεια του πρώην υπουργού
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αίτημα προς τον εισαγγελέα εφετών Αθηνών για έφεση κατά της απαλλακτικής απόφασης στη δίκη των ψαράδων για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη θα καταθέσει την Τρίτη (13.10.2026) η οικογένεια του πρώην υπουργού.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, που εκπροσωπεί την οικογένεια του πρώην κορυφαίου πολιτικού του ΠΑΣΟΚ, Σήφη Βαλυράκη, τονίζει σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα το βράδυ της Δευτέρας (12.10.2026), ότι «διατηρεί την πεποίθηση ότι οι κατηγορούμενοι ως φυσικοί αυτουργοί δεν είναι αθώοι, αλλά ένοχοι, θέση και κρίση την οποία υποστήριξε ο Εισαγγελέας της Έδρας και διατύπωσε κυριαρχικά ως μειοψηφία στην Απόφαση ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου».

Η ίδια η κ. Κωνσταντοπούλου επισημαίνει ακόμη ότι «η ενοχή των κατηγορουμένων προέκυψε από πληθώρα στοιχείων που εξετάσθηκαν και αναδείχθηκαν στην διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας επί έναν ολόκληρο χρόνο, ώστε η απαλλακτική απόφαση να παρίσταται παντελώς αναντίστοιχη προς τα συντριπτικά στοιχεία ενοχής, που δεν αφήνουν περιθώριο αμφιβολίας».

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως συνεχίζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, «θεωρούμε απαράδεκτη παρέμβαση στην υπόθεση την ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος το βράδυ της Παρασκευής 9 Οκτωβρίου 2026, με την οποία επιχειρείται η συνολική αναπλαισίωση της υπόθεσης και η αποτροπή της άσκησης Έφεσης, για την οποία είναι αρμόδιος ο Εισαγγελέας Εφετών.

Το συνδικαλιστικό όργανο των Εισαγγελέων ουδεμία αρμοδιότητα έχει να τοποθετείται για την ουσία της υπόθεσης, πολύ περισσότερο είναι πρόκληση να επιχειρεί να αποσείσει τις καταγγελίες συγκάλυψης, την ώρα που εκκρεμεί η δίκη 2 στελεχών του Λιμενικού, που παραπέμπονται ακριβώς για αυτό: για απόπειρα συγκάλυψης με απόπειρα υπόθαλψης των υπαιτίων.

Η ανακοίνωση περιφρονεί την πρόταση του Εισαγγελέα της Έδρας περί Ενοχής, και την ηχηρή Μειοψηφία του Προέδρου του Δικαστηρίου, επιχειρώντας να προκαταλάβει την κρίση του Εισαγγελέως Εφετών διαρκούσης της προθεσμίας εντός της οποίας αυτός θα κληθεί να αποφανθεί. Πρόκειται για καθ’ όλα αθέμιτη παρέμβαση σε ανοιχτή υπόθεση», καταλήγει η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο δελτίο Τύπου της.

Αργότερα, το απόγευμα της Τρίτης, οι συνήγοροι υποστήριξης της κατηγορίας θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ελληνίδα ασθενής με τη νόσο Γουίλσον σώθηκε έπειτα από μεταμόσχευση ήπατος στο νοσοκομείο του Τορίνο στην Ιταλία
Η κοπέλα παρουσίασε οξεία ηπατική ανεπάρκεια, η οποία επηρέασε και σειρά άλλων ζωτικών οργάνων και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Le Molinette, Πόλη της Υγείας του Τορίνο
Ιταλία: Ελληνίδα ασθενής με τη νόσο Γουίλσον, σώθηκε έπειτα από μεταμόσχευση ήπατος στο νοσοκομείο του Τορίνο