Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Μακελειό στη Γλυφάδα: Νεκροί από τα πυρά του ενόπλου η ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής, Μαρία Καρνέση, συγγενής της και ένας καπετάνιος

Μακελειό στη Γλυφάδα: Νεκροί από τα πυρά του ενόπλου η ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής, Μαρία Καρνέση, συγγενής της και ένας καπετάνιος

Μέσα σε λίγα λεπτά αφαίρεσε τρεις ζωές και την δική του ο δράστης του μακελειού σε ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα, ενώ σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες νεκροί είναι η ιδιοκτήτρια της εταιρείας Μαρία Καρνέση, ένα υψηλόβαθμο στέλεχος, αλλά και ένας καπετάνιος.

Όλα ξεκίνησαν στις 10:20 το πρωί της Δευτέρας στη ναυτιλιακή εταιρεία στη Γλυφάδα, όταν ένας 70χρονος πρώην υπάλληλος της εταιρείας μπήκε μέσα στο κτίριο από το πάρκινγκ και άνοιξε πυρ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες νεκροί είναι η ιδιοκτήτρια της εταιρείας Μαρία Καρνέση 76 ετών, ο γαμπρός της και υψηλόβαθμο στέλεχος 79 ετών, αλλά και ένας καπετάνιος που σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες προσπάθησε να τον σταματήσει. 

Αμέσως μετά τους πυροβολισμούς ο άνδρας κατέβηκε στο υπόγειο του κτιρίου και αυτοκτόνησε. Οι αστυνομικοί τον εντόπισαν λίγο μετά τις 12 στο υπόγειο, ενώ δίπλα του βρέθηκε και η καραμπίνα που χρησιμοποίησε.

Με εντολή της ΕΛΑΣ αποδεσμεύονται τα ασθενοφόρα από το σημείο γιατί υπάρχουν μόνο νεκροί και όχι τραυματίες.

Στο σημείο της ναυτιλιακής της Γλυφάδας βρέθηκε και η εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας, Κωνσταντίνα Δημογλίδου. η οποία έδωσε στοιχεία για το μακελειό: 

Το χρονικό

Στις 10:20 το πρωί της Δευτέρας η αστυνομία ενημερώθηκε για πυροβολισμούς στο κτίριο της ναυτιλιακής εταιρείας και άμεσα στήθηκε μια ολόκληρη επιχείρηση από την αστυνομία. 

Αμέσως η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα, ενώ λίγο μετά τις 11 δυνάμεις της ΕΚΑΜ μπήκαν μέσα στο κτίριο, αναζητώντας τον δράστη και τυχόν τραυματίες.

Νωρίτερα, έντρομοι εργαζόμενοι βγήκαν από το κτίριο προσπαθώντας να καταλάβουν τι είχε συμβεί, ενώ ακολουθούσε η καταμέτρηση των ανθρώπων που απασχολούνται στη ναυτιλιακή προκειμένου να δουν ποιος λείπει.

Ο 70χρονος φέρεται να μπήκε από το πάρκινγκ και απείλησε τον άνδρα της ασφάλειας. Ανέβηκε στον ημιόροφο, πυροβόλησε και σκότωσε δυο άτομα και στη συνέχεια έφτασε στο δεύτερο όροφο και σκότωσε την ιδιοκτήτρια της εταιρείας.

Στη συνέχεια ο άνδρας κατέβηκε στο υπόγειο της εταιρείας και αυτοκτόνησε.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 70χρονος εργαζόταν ως επιστάτης σε νησί της οικογένειας στο σύμπλεγμα Πεταλιοί και απολύθηκε πριν από άγνωστο χρονικό διάστημα.

«Φώναζε σε όλους να φύγουν»

Εργαζόμενη της εταιρείας περιέγραψε τι συνέβη το πρωί της Δευτέρας. Όπως είπε πρόκειται για ένα παλιό υπάλληλο εταιρείας, ο οποίος απολύθηκε και ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά. 

Σημείωσε πως ο άνδρας φώναζε σε όλους να φύγουν και τόνισε πως: «Χτύπησε στοχευμένα τα αφεντικά της εταιρείας». 

Τέλος σημείωσε πως ο δράστης είχε μαζί του μια κοντόκανη καραμπίνα. 

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα, Σωτήρης Καραμίτζας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις