Παρασκευή, 1 Μαρ.
16oC Αθήνα

«Μάξιμος Σαράφης»: «Φοβάμαι για τη ζωή μου» φέρεται να υποστηρίζει

«Μάξιμος Σαράφης»: «Φοβάμαι για τη ζωή μου» φέρεται να υποστηρίζει

Για περίπου 10 λεπτά παρέμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας ο «Μάξιμος Σαράφης», πρώην στέλεχος της Novartis, ο οποίος έχει φωτογραφηθεί ως ο προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας και σήμερα (28.01.2023) κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος για ένα βαρύ κατηγορητήριο, που τον φέρει πρωταγωνιστή σε εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε επιχειρηματίες.

Απολογούμενος ο «Μάξιμος Σαράφης» φέρεται να δήλωσε πως αρνείται τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει και ισχυρίζεται πως η εμπλοκή του οφείλεται σε παρακρατική μεθόδευση για λόγους ρεβανσισμού. Επίσης, φέρεται να είπε πως φοβάται για την ζωή του, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο 50χρονος πιθανότατα θα κληθεί εκ νέου από την ανακρίτρια για να απολογηθεί συμπληρωματικά, καθώς η δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του μέχρι στιγμής, αφορά μόνο το μέρος της υπόθεσης που σχετίζεται με την φερόμενη δράση εγκληματικής οργάνωσης και το αδίκημα απάτης. Έτσι όταν ολοκληρωθεί, με την συμπλήρωση των υπολοίπων στοιχείων της έρευνας, ο θεωρούμενος ως βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση θα κληθεί να δώσει την δική του εκδοχή για όσα θα του αποδώσουν οι αρχές.

Η θέση του κατηγορούμενου, που εκπροσωπείται από τον κ. Κωνσταντίνο Γώγο, είναι ότι η δικογραφία είναι αόριστη με πολλά κενά και αναπάντητα ερωτήματα .

Οι δύο συγκατηγορούμενοι του, οι οποίοι απολογήθηκαν για συμμετοχή σε κύκλωμα εξαπάτησης επενδυτών μέσω δανείων, αφέθηκαν ελεύθεροι με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής τους. 

Κατά τις αρμόδιες αρχές τους αποδίδεται πως συμμετείχαν σε μία οργάνωση που δρούσε τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια με ιδιαίτερη μεθοδικότητα και οργανωτικότητα και στόχευε «ανθρώπους του επιχειρείν». Τα μέλη της εμφανίζονταν ως οι «σωτήρες» τους από τις δυσχερείς οικονομικές διεθνείς συνθήκες, οι οποίες είχαν εκμηδενίσει την πιστοληπτική τους ικανότητα κι επακόλουθα, τη δυνατότητα χρηματοδότησής τους από εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Από την -μέχρι στιγμής- έρευνα έχουν εξιχνιαστεί επτά περιπτώσεις απάτης, από τις οποίες τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποκόμισαν 800.000 ευρώ περίπου, ενώ η επαπειλούμενη ζημία ξεπερνά το 1.000.000 ευρώ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις