Πέμπτη, 18 Απρ.
20oC Αθήνα

“Πνιγμένη” η Μάνδρα: Μεγάλα προβλήματα στην Αθηνών – Κορίνθου! Ποτάμια λάσπης οι δρόμοι – Φόβοι για νέα ισχυρή βροχόπτωση από το βράδυ

“Πνιγμένη” η Μάνδρα: Μεγάλα προβλήματα στην Αθηνών – Κορίνθου! Ποτάμια λάσπης οι δρόμοι – Φόβοι για νέα ισχυρή βροχόπτωση από το βράδυ

– Μάνδρα… Μία περιοχή και πολλές τραγωδίες! Η κακοκαιρία συνεχίζει να δημιουργεί προβλήματα στην ήδη παθούσα περιοχή της Δυτικής Αττικής
– Η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, αποκαταστάθηκε σε μια λωρίδα, ενώ η κίνηση στο ρεύμα προς Αθήνα διεξάγεται κανονικά
– Επιπλέον έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Αττική οδό, εκτός από την έξοδο προς Μάνδρα, η οποία παραμένει κλειστή! Οι δρόμοι στην Μάνδρα παραμένουν “πνιγμένοι” στη λάσπη
– Σε απόγνωση οι κάτοικοι… Φοβούνται για νέα ακραία φαινόμενα από το βράδυ της Τετάρτης (27.06.2018)
– Δείτε εικόνες και βίντεο από το σημείο

Στο έλεος της κακοκαιρίας και πάλι η δυτική Αττική με την κατάσταση στην Μάνδρα να είναι τραγική. Το απόγευμα της Πέμπτης (27.06.2018) λίγο πριν τις 18:00,  η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου, στο ρεύμα προς Κόρινθο, αποκαταστάθηκε σε μια λωρίδα, ενώ η κίνηση στο ρεύμα προς Αθήνα διεξάγεται κανονικά.

Επίσης, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση της Αστυνομίας, έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στην Αττική οδό, εκτός από την έξοδο προς Μάνδρα, η οποία παραμένει κλειστή. Επιπλέον κλειστή παραμένει η παλαιά Εθνική Αθηνών από την Γέφυρα της Μάνδρας στο ρεύμα προς Θήβα και ο κόμβος Μάνδρας – Μαγούλας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Παράλληλα, κλειστή είναι η οδός Στρατηγού Ρόκα στο ύψος της συμβολής με την οδό Δούκα στο ρεύμα προς Μάνδρα, η οδός Λεωνίδα Στάμου στο ύψος Κόμβου Μάνδρας – Μαγούλας, η οδός Καταδρομέων προς Αγία Αικατερίνη Μάνδρας στα Μέγαρα.

Τέλος, δυσχερής είναι αυτή την ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων, από το Δαφνί έως τα διυλιστήρια.

Νωρίτερα, είχε κλείσει η παλαιά Εθνική Οδό ώστε να μην υπάρξουν εγκλωβισμοί οδηγών. Μάλιστα, στη γέφυρα προς την παλαιά Εθνική Οδό είχαν ακινητοποιηθεί αυτοκίνητα λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων! Επιπλέον, λόγω ενός χείμαρρου είχε κλείσει και η Εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου στο 21ο χιλιόμετρο!

Δείτε εικόνα από το σημείο

ΤΩΡΑ : Ισχυρή βροχόπτωση στην Μάνδρα,αβοήθητοι οι κάτοικοι! Πνίγεται η πόλη!

Gepostet von NewsIt am Mittwoch, 27. Juni 2018

Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση ενώ περίπου στις 16:00 η Πυροσβεστική ενημέρωσε για τη δύσκολη κατάσταση σε Μάνδρα και Μαγούλα αναφέροντας «Λόγω έντονης βροχόπτωσης, στις περιοχές Μαγούλας και Μάνδρας Αττικής, η υπηρεσία μας μέχρις στιγμής, έχει δεχτεί 13 κλήσεις που αφορούν παροχές βοηθείας και 30 κλήσεις για άντληση υδάτων». Μάλιστα, εκφράζονται φόβοι για το βράδυ μιας και περιμένουν νέες έντονες βροχοπτώσεις.

Επτά μήνες μετά… και ενώ θρηνήσαμε 24 νεκρούς, στην Μάνδρα δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Στα ίδια σημεία, στις ίδιες γειτονιές και στους δρόμους όπου θρηνήσαμε νεκρούς τα νερά βρήκαν ξανά δρόμο να περάσουν και παρασύροντας τόνους λάσπης προκάλεσαν ξανά ζημιές. Και οι κάτοικοι άρχισαν πάλι να προσεύχονται.

Η εικόνα από ψηλά είναι αποκαρδιωτική

Σημειώνεται ότι η Μάνδρα είχε κηρυχθεί σε εξάμηνη κατάστασης έκτακτης ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κατάσταση η οποία ανανεώθηκε πρόσφατα για άλλους έξι μήνες, οπότε ισχύει έως και τον Νοέμβριο.

Η Μάνδρα αποδείχθηκε ανοχύρωτη πόλη καθώς τα έργα ουσίας για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής έχουν μείνει ακόμη σε επίπεδο υποσχέσεων.

Μάλιστα η δήμαρχος της περιοχής δήλωσε ότι η κατάσταση δεν μπορούσε να προβλεφθεί. Πως δεν υπήρχαν προειδοποιήσεις και πως πάλι “κατέβηκε” το βουνό. Ήδη, είπε, έχουν ειδοποιηθεί τα συνεργεία του υπουργείου να πάνε στη Μάνδρα για αυτοψίες.

Δείτε τι δήλωσε

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή, Θεοδόσης Πάνου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις