Ελλάδα

Μάνδρα: Δικαιοσύνη ζητούν οι συγγενείς των νεκρών! Άρχισε η δίκη

Σε μία ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, δεκάδες συγγενείς θυμάτων από τη φονική πλημμύρα στην Μάνδρα τον Νοέμβριο του, βρίσκονται στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου άρχισε η δίκη για την απόδοση ευθυνών στους υπευθύνους.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο εδώλιο κάθονται 21 κατηγορούμενοι οι περισσότεροι εκ των οποίων δήλωσαν το «παρών» στο Δικαστήριο. Κατά περίπτωση οι 21 κατηγορούμενοι της υπόθεσης αντιμετωπίζουν τα πλημμελήματα

Ωστόσο, απούσα ήταν η πρώην περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο της.

Συγγενείς θυμάτων και πληγέντες από τη φονική πλημμύρα δήλωσαν παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη, κατά τη διάρκεια της οποίας θα καταθέσουν περί τους 135 μάρτυρες. Ως εκ τούτου η ακροαματική διαδικασία αναμένεται να είναι μακρά, όπως παρατηρούσαν και παράγοντες της δίκης.

Με τη δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής οι συγγενείς των θυμάτων – κατά τις πλημμύρες έχασαν τη ζωή τους 25 άτομα – αξιώνουν δικαιοσύνη για το χαμό των δικών τους ανθρώπων.

Συνήγοροι πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης υπέβαλλαν αίτημα αλλαγής της αίθουσας που θα συνεδρίαζει το δικαστήριο. Επίσης υπεβλήθη και αίτημα διακοπής της δίκης. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Σεισμός 4 Ρίχτερ στη Χάλκη
Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίζεται 4 χιλιόμετρα δυτικά της Χάλκης - Το εστιακό βάθος στα 15.3 χιλιόμετρα
Σεισμός 4 Ρίχτερ στη Χάλκη
Δέσποινα Τσεχελίδου, η πρώην διαιτητής που αναζητά τα «φάουλ» και τις αντοχές του έρωτα μέσα από τη συγγραφή
Για πολλά χρόνια, με μια σφυρίχτρα έδινε φάουλ, έδειχνε κίτρινες και κόκκινες κάρτες και έγραφε πολλά χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο, τώρα γράφει μυθιστορήματα
Η Δέσποινα Τσεχελίδου