Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μάνδρα: Νέα ισχυρή βροχόπτωση – Έκλεισε ξανά η παλαιά Εθνική Οδός

Μάνδρα: Νέα ισχυρή βροχόπτωση – Έκλεισε ξανά η παλαιά Εθνική Οδός

– Η Μάνδρα παραμένει στο έλεος της “Νεφέλης”! Βρέχει καταρρακτωδώς και πάλι ενώ έκλεισε ξανά η παλιά Εθνική Οδός
– Η τροχαία έκλεισε και πάλι την παλαιά Εθνική Οδό ώστε να μην υπάρξουν εγκλωβισμοί οδηγών! Ωστόσο, αυτοκίνητα έχουν ακινητοποιηθεί στην γέφυρα που βγαίνεις στην Εθνική Οδό – Λόγω ενός χείμαρρου έκλεισε και η Εθνική οδός Αθηνών-Κορίνθου στο 21ο χιλιόμετρο, αλλά λίγο αργότερα άνοιξε και πάλι
– Επιπλέον έχουν κλείσει και τα διόδια της Αττικής οδού προς την Ελευσίνα – Ο κρατικός μηχανισμός είναι σε επιφυλακή καθώς η κατάσταση στη Μάνδρα μοιάζει εκτός ελέγχου… οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ορμητικά ποτάμια ενώ σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει! Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση
– Δείτε εικόνες και βίντεο από το σημείο

Στο έλεος της κακοκαιρίας και πάλι η Μάνδρα! Ξεκίνησε και πάλι να βρέχει καταρρακτωδώς με τους δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ορμητικά ποτάμια ενώ σπίτια και καταστήματα έχουν πλημμυρίσει.

Μάλιστα,  έκλεισε και πάλι την παλαιά Εθνική Οδό ώστε να μην υπάρξουν εγκλωβισμοί οδηγών. Μάλιστα, στη γέφυρα προς την παλαιά Εθνική Οδό έχουν ακινητοποιηθεί αυτοκίνητα λόγω των πλημμυρισμένων δρόμων!

Επιπλέον, λόγω ενός χείμαρρου έκλεισε και η Εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου στο 21ο χιλιόμετρο! Ωστόσο, λίγο μετά τις 17:30 ξαναδόθηκε στην κυκλοφορία

Επιπλέον έχουν κλείσει και τα διόδια της Αττικής Οδού προς την Ελευσίνα.

Δείτε εικόνα από το σημείο

ΤΩΡΑ : Ισχυρή βροχόπτωση στην Μάνδρα,αβοήθητοι οι κάτοικοι! Πνίγεται η πόλη!

Gepostet von NewsIt am Mittwoch, 27. Juni 2018

Οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση ενώ περίπου στις 16:00 η Πυροσβεστική ενημέρωσε για τη δύσκολη κατάσταση σε Μάνδρα και Μαγούλα αναφέροντας «Λόγω έντονης βροχόπτωσης, στις περιοχές Μαγούλας και Μάνδρας Αττικής, η υπηρεσία μας μέχρις στιγμής, έχει δεχτεί 13 κλήσεις που αφορούν παροχές βοηθείας και 30 κλήσεις για άντληση υδάτων»

Επτά μήνες μετά… και ενώ θρηνήσαμε 24 νεκρούς, στην Μάνδρα δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Στα ίδια σημεία, στις ίδιες γειτονιές και στους δρόμους όπου θρηνήσαμε νεκρούς τα νερά βρήκαν ξανά δρόμο να περάσουν και παρασύροντας τόνους λάσπης προκάλεσαν ξανά ζημιές. Λίγο πριν τις 12 άνοιξαν και πάλι οι ουρανοί και τα νερά άρχισαν να πλημμυρίζουν τους δρόμους. Και οι κάτοικοι άρχισαν πάλι να προσεύχονται.

Η εικόνα από ψηλά είναι αποκαρδιωτική

Για ώρες από χθες το απόγευμα παρέμεναν κλειστές η παλαιά εθνική οδός Αθήνας – Θήβας σε όλο το μήκος της, η παλαιά εθνική Αθηνών – Κορίνθου στη Νέα Πέραμο, οι κεντρικοί δρόμοι της Μάνδρας και η έξοδος της Αττικής Οδού. Δύσκολες ώρες έζησαν και αρκετοί πολίτες που εγκλωβίστηκαν σε σπίτια και αυτοκίνητα και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής για να απομακρυνθούν σώοι. Ειδικότερα, τα σωστικά συνεργεία απεγκλώβισαν ανθρώπους σε δέκα περιπτώσεις από ταράτσες σπιτιών και αυτοκίνητα στη Μάνδρα και σε άλλες πέντε περιπτώσεις στη Νέα Πέραμο. Το κέντρο της Πυροσβεστικής δέχτηκε τη νύχτα συνολικά 83 κλήσεις για πλημμύρες στην ευρύτερη περιοχή της Μάνδρας, των Μεγάρων και της Νέας Περάμου. Άντληση υδάτων έγινε σε 49 οικήματα.

Σημειώνεται ότι η Μάνδρα είχε κηρυχθεί σε εξάμηνη κατάστασης έκτακτης ανάγκης από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κατάσταση η οποία ανανεώθηκε πρόσφατα για άλλους έξι μήνες, οπότε ισχύει έως και τον Νοέμβριο.

Η Μάνδρα αποδείχθηκε ανοχύρωτη πόλη καθώς τα έργα ουσίας για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής έχουν μείνει ακόμη σε επίπεδο υποσχέσεων.

Μάλιστα η δήμαρχος της περιοχής δήλωσε ότι η κατάσταση δεν μπορούσε να προβλεφθεί. Πως δεν υπήρχαν προειδοποιήσεις και πως πάλι “κατέβηκε” το βουνό. Ήδη, είπε, έχουν ειδοποιηθεί τα συνεργεία του υπουργείου να πάνε στη Μάνδρα για αυτοψίες.

Δείτε τι δήλωσε

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή, Θεοδόσης Πάνου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις