Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Μανώλης Γλέζος: Η Απείρανθος τον αποχαιρετά με ένα ποίημα και πένθιμες καμπάνες

Μανώλης Γλέζος: Η Απείρανθος τον αποχαιρετά με ένα ποίημα και πένθιμες καμπάνες

Μέχρι σήμερα, η 30η Μαρτίου είχε γραφτεί στην ιστορία ως η μέρα που εκτελέστηκε ο Νίκος Μπελογιάννης. Τα έφερε έτσι η ζωή που η 30η Μαρτίου θα περάσει στην ιστορία για άλλη μια μεγάλη απώλεια: σήμερα πέθανε ο Μανώλης Γλέζος και η Ελλάδα θρηνεί τον μεγάλο αγωνιστή όχι μόνο της Αριστεράς, αλλά της ίδιας της ζωής.

Σπουδαίο τέκνο της Ελλάδας, ο Μανώλης Γλέζος είχε πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά του για την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Απείρανθο στη Νάξο. Στο πέτρινο χωριό, ήταν πρόεδρος της κοινότητας από το 1986 έως το 1990.

Click4more «Έφυγε» ο Μανώλης Γλέζος ο «Πρώτος Παρτιζάνος της Ευρώπης» – Η Ελλάδα κλίνει το γόνυ

Δεν την ξέχασε ποτέ. Όπως δεν τον ξέχασε κι εκείνη. Κι όταν το μεσημέρι της 30ης Μαρτίου η είδηση πως ο Μανώλης Γλέζος πέθανε συγκλόνισε όλη την Ελλάδα, βύθισε στο πένθος όλη την Απείρανθο.

Οι καμπάνες στην Παναγιά ήχησαν πένθιμα.

Για τον Ήρωα.. Φρατζέσκος Μαργαρίτης Καρκαδουρος Αζαλας

Gepostet von Βούλα Μπακάλου am Montag, 30. März 2020

Ο Σύλλογος Απειράνθου Νάξου, αποχαιρέτισε τον δικό της Μανώλη με ένα άλλο, διαφορετικό και συγκινητικό τρόπο: με ένα ποίημα.

«Το σπίτι που γεννήθηκα
μιαν ανεμοφωλιά, μιαν αειφόρα οπτασία,
στ’ Απεραθιού και της ιστορίας τα διάσελα,
στης Φυροΐστρας την πιο αψηλή τη ρύμνη,
ένα σημάδι στο δρόμο του ήλιου, της ζωής μου το σημάδι,
πάνω στην πλάτη της ΨάρηςΠλάκας».

Click4more Μανώλης Γλέζος: «Έφυγε» την ημέρα που εκτελέστηκε ο Νίκος Μπελογιάννης

«Ο Μανώλης Γλέζος, υπήρξε μία από τις σπουδαίες μορφές της νεότερης ελληνικής ιστορίας και αποτέλεσε εμβληματικό σύμβολο αγώνα για Δημοκρατία και Δικαιοσύνη.

Για όλους εμάς, υπήρξε ο Απεραθίτης που πλούτισε με την ακατάπαυστη, ποικίλη και ανιδιοτελή προσφορά του την αγαπημένη του γενέτειρα γη.

Για όλους εμάς, θα αποτελεί πρότυπο ηρωισμού, ανιδιοτέλειας, ήθους και δύναμης ψυχής, αφήνοντας πίσω του σπουδαία παρακαταθήκη για τις επερχόμενες γενιές. Ω Μανώλη, σε αποχαιρετούμε και υποσχόμαστε “στο σπίτι που γεννήθηκες ο λύχνος θα καίει”!!!

Η Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Απεραθίτικου Συλλόγου Νάξου».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις