Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Μαραθώνιος 2016: Η Αθήνα γράφει -πάλι- ιστορία

Ο "τεράστιος" Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ στην Αθήνα.
Ο "τεράστιος" Χαϊλέ Γκεμπρεσελασιέ στην Αθήνα.

Ο Αυθεντικός Μαραθώνιος 2016 θα βρεθεί στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροπντος. Λίγες μόλις ώρες έμειναν για την μεγάλη αφετηρία του Αυθεντικού Μαραθωνίου Αθήνας 2016, ο οποίος φέτος θα είναι ακόμη πιο “πράσινος” και… μουσικός.

Το σύνθημα για τον Μαραθώνιο 2016 είναι ένα: Να γίνει ο Αυθεντικός Μαραθώνιος ακόμη πιο πράσινος. Σε αυτό στοχεύει το εθελοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης τουΣΕΓΑΣ για τον Μαραθώνιο. Ένα πρόγραμμα που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια και εξελίσσεται με θαυμαστά αποτελέσματα: “Το στοίχημα που έβαλε το 2006 ο ΣΕΓΑΣ και η οργανωτική επιτροπή του Αυθεντικού Μαραθωνίου και ο ΣΕΓΑΣ, ξεκινώντας την προσπάθεια διοργάνωσης ενός μαραθωνίου πιο φιλικού προς το περιβάλλον, κερδίζεται χρόνο με το χρόνο¨ αναφέρει ο κ.Γιώργος Καζαντζόπουλος, υπεύθυνος περιβαλλοντικών προγραμμάτων Μαραθωνίου, Πρόεδρος της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Ιντιστούτο για τον κόσμο”.

Στην περυσινή διοργάνωση το “Ινστιτούτο για τον κόσμο” οργάνωσε  το «εθελοντικό πρόγραμμα ανακύκλωσης” με την “Green Team” που  αποτελούνταν από περισσότερους από 120 εθελοντές που επάνδρωσαν όλους τους σταθμούς υποστήριξης των δρομέων κατά μήκος της διαδρομής του Μαραθωνίου, τους σταθμούς των 5 και 10 χιλιομέτρων. Το πρόγραμμα αυτό, έχει τα τελευταία 10 χρόνια, την υποστήριξη της Coca-Cola Hellas και της  Coca Cola 3E .Περισσότεροι από 250 κάδοι/χαρτοκιβώτια με την κατάλληλη σήμανση τοποθετήθηκαν με το ξεκίνημα της ημέρας στους 18 σταθμούς υποστήριξης των δρομέων.Το υλικό αφού συγκεντρώθηκε από τους εθελοντές μεταφέρθηκε στο εργοστάσιο διαλογής της ΕΕΑΑ στον Ασπρόπυργο.

Μαραθώνιος Αθήνας 2016: Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε στην επίσημη σελίδα.

Σύμφωνα με την επίσημη αναφορά της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ, σαν αποτέλεσμα αυτής της κοινής προσπάθειας συγκεντρώθηκε ποσότητα περίπου 4,5 τόνων ανακυκλώσιμου υλικού (καθαρού πλαστικού PET καθώς και πλαστικό συσκευασίας των μπουκαλιών) το οποίο τελικά διαχωρίστηκε και προωθήθηκε για ανακύκλωση.

Ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τους χορηγούς που συμβάλουν καθοριστικά στην επιτυχία και τη διεξαγωγή του 34ου Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, ετοίμασε δράσεις μουσικής  που θα εμψυχώνουν τους δρομείς στο πέρασμά τους στην Αυθεντική διαδρομή αλλά και στην Αθήνα στη διαδρομή 5 και 10 χλμ. Σε αρκετά σημεία θα υπάρχουν DJs, Φιλαρμονικές διαφόρων Δήμων, και μουσικά σχήματα που με τις δράσεις τους θα δώσουν ένα άλλο τόνο στην μεγάλη αυτή γιορτή της πρωτεύουσας.

Μπορείτε να κατεβάσετε την ειδική εφαρμογή για τον Μαραθώνιο 2016 πατώντας εδώ.

Αναλυτικά, στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας (αλλά και σε κομβικά σημεία της διαδρομής των 5 και των 10 χιλιομέτρων), μουσικά σχήματα θα βρίσκονται από τον Τύμβο μέχρι και λίγο πριν τον τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Εκτός από τους DJs θα συμμετάσχουν: η Φιλαρμονική του Δήμου Μαραθώνα, οι «Πολιτιστικές Απόπειρες», η Φιλαρμονική του Δήμου Σπάτων και Αρτέμιδος, τα κρουστά «Λαγοί», η Φιλαρμονική του Δήμου Χολαργού, η ερασιτεχνική ορχήστρα Μακεδονικής Γκάιντας και η Στρατιωτική Μπάντα του ΑΣΑΕΔ.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε