Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Μαραθώνιος Αθήνας 2016: Το μεγάλο “στοίχημα” της Αθήνας

Μαραθώνιος Αθήνας 2016: Το μεγάλο “στοίχημα” της Αθήνας

Ο Μαραθώνιος Αθήνας 2016 είναι το μεγάλο “στοίχημα” για την Αθήνα , αλλά και την… οικονομία. Στον φετινό Μαραθώνιο τρέχουν περισσότεροι από 50.000 δρομείς και μαζί τους και η οικονομία της πόλης.

Σε 7.500 εκτιμάται ο αριθμός των συμμετεχόντων στον Μαραθώνιο της Αθήνας που έρχονται από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από 105 χώρες, οι οποίοι -βάσει έρευνας που έγινε- αποδείχθηκε ότι συνοδεύονται κατ’ ελάχιστον από ένα ακόμη άτομο. Μένουν δε στην Αθήνα (ή στην Ελλάδα) για πέντε μέρες κατά μέσο όρο. Υπολογίζεται δε, ότι για τη διαμονή και τη διατροφή τους, τη συμμετοχή στους αγώνες και τις παράλληλες δραστηριότητες του Αυθεντικού Μαραθωνίου, για επισκέψεις και ξεναγήσεις και για αγορά αναμνηστικών ξοδεύουν γύρω στα 1.000-1.200 ευρώ έκαστος.

Οι διοργανωτές, ωστόσο, συνεργάζονται ήδη με 80 τουριστικά πρακτορεία σε όλο τον κόσμο και έχουν θέσει ως στόχο να κερδίσουν πολύ μεγαλύτερο ποσοστό στο μέλλον από τους  περίπου 2 εκατ. δρομείς οι οποίοι ταξιδεύουν κάθε χρόνο σε διαφορετικές χώρες για να λάβουν μέρος σε κάποια από τις 1.000 διοργανώσεις Μαραθωνίων που γίνονται σε ολόκληρο τον κόσμο ετησίως.

Μαραθώνιος Αθήνας 2016: Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε στην επίσημη σελίδα.

Αυτό φαίνεται και από τα επίσημα στοιχεία των αφίξεων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» που δείχνουν σαφή αύξηση στις αφίξεις της Αθήνας την τελευταία τριετία, στο τριήμερο διεξαγωγής του Αυθεντικού Μαραθωνίου. Χαρακτηριστικό είναι ότι από τα 44.965 άτομα του τριημέρου 8-10 Νοεμβρίου 2013, όταν και διεξήχθη ο 31ος Μαραθώνιος, περάσαμε στα 58.290 του 2014 και φτάσαμε πέρσι στα 67.229, με τους περισσότερους από αυτούς φυσικά, να ταξιδεύουν στην Αθήνα για τον Μαραθώνιο.

Επίσης τα στοιχεία των τελευταίων τριών ετών αποτυπώνουν και τη διαφορά που κάνει στις αφίξεις ο Αυθεντικός Μαραθώνιος, καθώς στο τριήμερο της διεξαγωγής του, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» φτάνουν τα περισσότερα άτομα από κάθε άλλο τριήμερο του Νοεμβρίου. Ο 34ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας αναμένεται να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε