Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Μαραθώνιος Αθήνας 2018 – Όσα πρέπει να γνωρίζετε, ποιοί δρόμοι θα είναι κλειστοί

Μαραθώνιος Αθήνας 2018

Μαραθώνιος Αθήνας 2018 την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018. Η Αθήνα από τις επόμενες ώφρες θα αρχίσει να ζει στον παλμό του Μαραθώνιου 2018. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε.

Μαραθώνιος Αθήνας 2018 την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018, και η πρωτεύουσα, σε λίγες ώρες θα αλλάξει… ρυθμό. Στην τελική ευθεία βρίσκονται πλέον οι ετοιμασίες για τη μεγάλη γιορτή που διοργανώνεται για μία ακόμη χρονιά στην Αθήνα. Υπάρχουν όμως και μερικά σημαντικά… ρεκόρ. Αξίζει να σημειωθεί, για παράδειγμα, πως για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Μαραθώνιος Αθήνας συμπλήρωσε το ανώτατο όριο εγγραφών για τον Μαραθώνιο Δρόμο (42.195μ.), ενάμιση μήνα πριν την ημέρα διεξαγωγής του!

Τα τελευταία χρόνια, οι εγγραφές της διοργάνωσης έκλειναν πολύ νωρίτερα μόνο για τους πρωινούς Αγώνες Δρόμου 5χλμ και 10χλμ. Κι όμως, καταρρίφθηκε και αυτό το φράγμα, καθώς 18.500 δρομείς ολοκλήρωσαν ήδη την εγγραφή τους για το Μαραθώνιο Αθήνας 2018 και, πλέον η προετοιμασία της διοργάνωσης βρίσκεται στην τελική της φάση.

Ο Μαραθώνιος 2018 Αθήνα γράφει ήδη τη δική του ιστορία. Είναι εντυπωσιακή και άκρως συγκινητική η ανταπόκριση χιλιάδων δρομέων από όλον τον κόσμο, οι οποίοι έσπευσαν να δηλώσουν συμμετοχή και να «κλείσουν» – μήνες πριν – μια από τις 18.500 ιδιαίτερα πολύτιμες εγγραφές που οδηγούν στη γραμμή εκκίνησης του Αυθεντικού Μαραθωνίου. Και είναι πολύτιμη η εγγραφή στον Αυθεντικό Μαραθώνιο γιατί εμπεριέχει πολύ δυνατούς συμβολισμούς και μία παγκοσμίως ακτύπητη μοναδικότητα.

Ο ΣΕΓΑΣ και η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Αθήνας ευχαριστούν από καρδιάς όλους αυτούς τους λάτρεις του Μαραθωνίου Δρόμου και υπόσχεται ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να ανταπεξέλθει στις προσδοκίες τους αλλά και στις ανάγκες της διοργάνωσης του Μαραθωνίου Αθήνας, η οποία γιγαντώνεται συνεχώς, κατακτώντας δικαίως μια θέση μεταξύ των καλυτέρων.

Την ίδια στιγμή, ο ΣΕΓΑΣ υπόσχεται ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια και θα αγωνιστεί για τη σημαντική διεύρυνση των υποδομών στην Ιστορική Αφετηρία του Μαραθωνίου, στην πόλη του Μαραθώνα, στην αυθεντική κλασική διαδρομή και τον μοναδικό τερματισμό όλων των αγώνων του γεγονότος, έτσι ώστε τα αμέσως επόμενα χρόνια να δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχουν στον αγώνα ακόμη περισσότεροι δρομείς από την Ελλάδα και όλον τον κόσμο.

Μαραθώνιος 2018 Αθήνα: Στο ρυθμό του αγώνα

Για τρίτη χρονιά η εντυπωσιακή εφαρμογή για το Μαραθώνιο Αθήνας «Athens Marathon. The Authentic» επιστρέφει ξανά, ανανεωμένη, ικανή να μεταφέρει τον παλμό του αγώνα σε όλους όσους τον παρακολουθούν από μακριά, αλλά και χρήσιμες πληροφορίες σε εκείνους που τρέχουν! Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν σε πραγματικό χρόνο (Live Tracking) την εξέλιξη του αγώνα από το κινητό τους, το tablet, ή και τον υπολογιστή, αρκεί να κατεβάσουν την σχετική εφαρμογή «Athens Marathon. The Authentic», η οποία είναι διαθέσιμη τόσο για iOS όσο και για Android.

Με τον τρόπο αυτό μπορούν να διατηρούν επαφή με τους φίλους τους και να βλέπουν την εξέλιξή τους σε όποιον αγώνα και αν συμμετέχουν την Κυριακή 11 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ταυτόχρονα έως και 25 δρομείς λαμβάνοντας ειδοποιήσεις κάθε φορά που περνούν από τα σημεία όπου υπάρχει σταθμός ελέγχου ηλεκτρονικής χρονομέτρησης και συγκεκριμένα για τον Μαραθώνιο στα 5 – 10 – 15 – 21,1 – 25 – 30 – 35 – 40 χλμ., για τον Αγώνα Δρόμου 10 χλμ. στα 1,1 – 5 και 5,8 χλμ. όπου είναι η αναστροφή, και για τον Αγώνα Δρόμου 5 χλμ. στο 1 και 3 χλμ., καθώς και τους 15 αθλητών που προπορεύονται σε κάθε αγώνα.

Μαραθώνιος Αθήνας 2018

Μαραθώνιος 2018 – Η εφαρμογή

Όσοι τρέξουν στους Αγώνες του Μαραθωνίου Αθήνας, εκτός από τα παραπάνω θα μπορούν να μοιραστούν τις επιδόσεις τους με τους φίλους τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να ανεβάσουν selfies με τα λογότυπα του αγώνα και φυσικά να βρίσκουν κάθε στιγμή όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που αφορούν στον αγώνα, την πρόγνωση του καιρού αλλά και μετά το τέλος του αγώνα να δουν ξανά την προσπάθεια τους χάρη στη λειτουργία Live Tracking Replay.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή πατώντας ΕΔΩ, σήμερα κιόλας ώστε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις και χρήσιμες-χρηστικές πληροφορίες για την προετοιμασία σας ενόψει του αγώνα, όπως η αποστολή των βεβαιώσεων για τα bib numbers, το άνοιγμα και το πρόγραμμα του Κέντρου Εγγραφών και της EXPO, σημαντικά σημεία του 4ημερου προγράμματος του ΑΜΑ, προσφορές των χορηγών μας, κλπ. Όσοι έχετε «κρατήσει» την εφαρμογή από την περυσινή διοργάνωση, και για να δείτε όλα τα καινούρια χαρακτηριστικά της εφαρμογής, σιγουρευτείτε πως έχετε ανανεώσει στην τελευταία έκδοση της, μέσα από το App Store και/ή Google Play Store!

Προσοχή! Ποιοι δρόμοι θα είναι κλειστοί την Κυριακή στην Αθήνα λόγω Μαραθωνίου!

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις